Θέατρο Σκιών στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

 Με μια ευχάριστη αλλά συνάμα  και εκπαιδευτική παράσταση ξεκίνησε φέτος η επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  5 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου και ολοκαίνουριου εκπαιδευτικού προγράμματος, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές παρακολουθήσουν  μια παράσταση του Θεάτρου Σκιών Στανίση, σχεδιασμένη ειδικά για το Μουσείο με θέμα ο Μακεδονικός Αγώνας και Πρωταγωνιστές οι Μακεδονομάχοι, με κεντρικό πρόσωπο τον Παύλο Μελά. Ο κ. Στανίσης, μαθητής του γνωστού Καραγκιοζοπαίχτη Ευγένιου Σπαθάρη , συνδύασε πολύ εύστοχα το χιούμορ  του Καραγκιόζη με τα ιστορικά στοιχεία μιας από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

Η γνωριμία μας δε, με τα γεγονότα και τους ήρωες ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου όπου φυλάσσονται ανεκτίμητης αξίας κειμήλια, αλλά και διοράματα που ζωντάνεψαν στιγμές και μάχες ανεκτίμητης συμβολή στην απελευθέρωση  της Μακεδονίας.

Αφήνοντας πίσω μας το Μουσείο μια σκέψη προσπαθήσαμε να συνοδεύει όλους τους μαθητές. η μελέτη και η βαθιά γνώση της Ιστορίας, η επαγρύπνηση κι η εγκατάλειψη του εφησυχασμού μπορούν να αποτελούν την ασπίδα για την αντιμετώπιση κάθε επιβολής εναντίον της Μακεδονίας.