Στην κορυφή και πάλι οι Ρήτορές μας !

Την πρώτη θέση με την υψηλότερη βαθμολογία σημείωσαν, για άλλη μια φορά, οι μαθητές μας, ανάμεσα σε 25 συμμετέχοντα Σχολεία, με 300 και πλέον μαθητές, στους 3ους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκαν στο 1ο ΓΕ.Λ. Αγ. Αθανασίου, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018. Αξίζουν θερμά Συγχαρητήρια στους μαθητές μας Γκολέμη Μ., Αρμούτη Μ., Κωταΐδου Σ., Τσιμπάνη Γ., Χαλαμπάκη Μ. που αποτέλεσαν την ομάδα μας καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη της Βασιλακάκη Χ. και Παπαδοπούλου Ε.,  που συνεχίζουν τη μακρά παράδοση των επιτυχιών στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Όμιλος Ρητορικής έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλούς  αγώνες στα δεκαπέντε χρόνια της λειτουργίας του και πολλοί μαθητές μας έχουν λάβει πρωτιές και σημαντικές διακρίσεις. Αυτό αποτελεί αδιάψευστο επιχείρημα για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της άοκνης προσπάθειας των εκπαιδευτικών των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

Δείτε Περισσότερα

 Η εκδήλωση αυτή υπήρξε το αποκορύφωμα πολύμηνης προσπάθειας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη και του τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και του 1ου ΓΕ.Λ. Αγ. Αθανασίου.

Στόχος των ομαδικών Ρητορικών αγωνισμάτων είναι οι μαθητές να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργική και την κριτική σκέψη τους, να αρθρώσουν ορθό και τεκμηριωμένο λόγο με αισθητική αξία και να ασκηθούν στον δημοκρατικό διάλογο. Γενικότερος στόχος των Αγώνων Ρητορικής είναι να προωθήσουν τη ρητορική παιδεία ως μέσο ενδυνάμωσης του λόγου και της σκέψης των μαθητών και αποσκοπούν στην ανάδειξη σύγχρονων προσεγγίσεων στα κοινωνικά προβλήματα

Ο Όμιλος Ρητορικής Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη αντιπροσώπευσε επάξια το σχολείο μας και μας έκανε πραγματικά περήφανους, καθώς απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από το σύνολο των κριτών, οι οποίοι εκθείασαν όχι μόνο την ποιότητα των επιχειρημάτων τους αλλά και το ύφος και τη ρητορική δεινότητα που διέκρινε όλα τα μέλη της ομάδας και κατάφεραν με τον τρόπο αυτό να αποσπάσουν την υψηλότερη βαθμολογία, μεταξύ των 26 ομάδων Λυκείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έλαβαν μέρος στους αγώνες.

Στις 21 Απριλίου 2018 τη σκυτάλη θα παραλάβουν οι μαθητές του Ομίλου Ρητορικής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας οι οποίοι θα λάβουν μέρος στους 1ους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας Αντιλογίας και Αυθόρμητου Λόγου Γυμνασίων Μακεδονίας οι οποίοι θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

Οι αγώνες αυτοί που γίνονται σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι ακόμη μια τομή στα εκπαιδευτικά δρώμενα, αφού θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς μαθητές Γυμνασίων να ασκηθούν στον δημοκρατικό διάλογο και στις αρχές της δημοκρατίας. Είναι πεποίθησή μας ότι και αυτοί οι αγώνες θα γίνουν θεσμός, όπως και οι αντίστοιχοι των Λυκείων στους οποίους το σχολείο μας αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί συνδιοργανωτή και ενεργό μέλος στην επιτυχή διεξαγωγή τους.