Ο Φύλακας Άγγελος των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν ως κεντρικό ομιλητή, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, τον Φύλακα Άγγελο των παιδιών στο Διαδίκτυο, τον ε.α. Στρατηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη, σε Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα: « Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ». Πρόκειται για τον άνθρωπο που σημείωσε  καίριες επιτυχίες με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, στον εντοπισμό και την εξάρθρωση κυκλωμάτων ηλεκτρονικής απάτης, καθώς και στην αποτροπή αυτοκτονιών.

Οι επιτυχίες της υπηρεσίας οφείλονταν στον προγραμματισμό, τη συνέπεια και τη μεθοδικότητα του αεικίνητου προϊσταμένου της, του κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Αυτό που τονίζει ο κ. Σφακιανάκης συχνά σε Ημερίδες είναι οι βασικοί κανόνες για κάθε χρήστη του διαδικτύου που πρέπει να προσέχουμε όλοι:

- Όχι προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο.

- Μεγάλη προσοχή στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Όχι μόνα παιδιά στο διαδίκτυο.

Και μην ξεχνάτε. Όταν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το διαδίκτυο, όταν κάποιος προσπαθήσει να σας κάνει κακό, μη διστάσετε να πάρετε τηλέφωνο στο 11012!

Η επίσκεψη αυτή οργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη σε συνεργασία  με τον  εκδοτικό οίκο Ψυχογιός.