Σάρωσαν τα βραβεία οι Διπλωμάτες μαθητές μας! – 2017

Από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 2η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο: “ Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη”, όπου στη φετινή διεξαγωγή της μαθητικής προσομοίωσης συμμετείχαν  περισσότεροι από  620 μαθητές . Οι μαθητές του Συνεδρίου ήταν:  Ζηβόντση Δ.,  Μαυρομάτη Μ., Τζιώκα Α. από τη Γ΄ Γυμνασίου, Αρμούτη Μ., Καραγιαννίδη Τ., Καραγιαννίδη Χ., Κωταίδου Σ., Μάρκου Π., Παπαδοπούλου Ε-Α., Τσιμπάνη Γ., Χαλαμπάκη Μ. από την α΄ Λυκείου και Γκολέμη Μ. από τη β΄ Λυκείου.

Θερμά συγχαρητήρια στην Τσιμπάνη Γ. και τον Γκολέμη Μ., καθώς διακρίθηκαν για το διπλωματικό τους ήθος και τη ρητορική τους δεινότητα και ψηφίστηκαν  από τις  Επιτροπές  τους ως Εισηγητές, ανακοινώνοντας την τελευταία μέρα του Συνεδρίου τα αποτελέσματα  των εργασιών των Επιτροπών τους στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.! Κατά την τελετή λήξης απονεμήθηκαν επάξια στα παιδιά μας τα εξής βραβεία:

Βραβείο Αγορητή : Γκολέμης Μ., Κωταίδου Σ.

Βραβείο Διπλωμάτη : Αρμούτη Μ.,Τσιμπάνη Γ.

Εύφημος Μνεία: Καραγιαννίδη Τ., Τζιώκα Α.

Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά μας πραγματικά απόλαυσαν αυτό το όμορφο ταξίδι στον χώρο της διπλωματίας και των ιδεών. Οπλίστηκαν με γνώση, θάρρος, ζήλο, θετική διάθεση και ευρηματικότητα και απόλαυσαν στο μέγιστο βαθμό τη συμμετοχή τους! Τους αξίζουν χίλια μπράβο!

Δείτε Περισσότερα

  Οι εργασίες διεξήχθηκαν σύμφωνα με τη διαδικασία  των διαφόρων Επιτροπών που λειτουργούν στο πλαίσιο των διεθνών πράξεων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου του ΟΗΕ. Οι μαθητές συμμετείχαν σε 25 Επιτροπές ως ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες των κρατών –μελών του Οργανισμού. Οι μαθητές του Σχολείου μας συμμετείχαν στις Επιτροπές: Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, για το Δικαίωμα του Παιδιού στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, στην Ελευθερία Έκφρασης της Γνώμης του, στην Ανάπαυση και το Παιχνίδι , για την Προστασία ασυνόδευτων παιδιών εκτός χώρας καταγωγής, για την Προστασία του Παιδιού από κάθε μορφή βίας, για την ισότιμη εκπροσώπηση των φύλων. Σε κάθε Επιτροπή οι μαθητές-διπλωμάτες κλήθηκαν να συζητήσουν επί συγκεκριμένου θέματος της ημερήσιας διάταξης, να διαπραγματευτούν καίριες και εφικτές λύσεις και να μεταφέρουν την άποψη της χώρας που εκπροσωπούν. Οι μαθητές μας μελέτησαν επισταμένα το περιεχόμενο των διεθνών συμβάσεων, εξοικειώθηκαν  με  τη διαδικασία ενός διεθνούς forum και τη διπλωματία όπως εφαρμόζεται στο πλαίσιο ενός διεθνούς οργανισμού, βασισμένη σε κανόνες γόνιμου διαλόγου και εντός των ορίων που επιβάλλουν ο σεβασμός και η διπλωματική ευπρέπεια. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι γνώρισαν καλύτερα και σε βάθος τον κόσμο των δικαιωμάτων μας παίρνοντας  τα κατάλληλα ερεθίσματα για προσωπική αναζήτηση με στόχο έναν καλύτερο κόσμο!

Οι Εργασίες των Επιτροπών πραγματοποιήθηκαν την 1η και 2η μέρα της Προσομοίωσης, παρουσία μόνο των μαθητών – εμπειρογνωμόνων. Κατά την 3η  μέρα του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ παρουσία του Προέδρου και του Ύπατου Αρμοστή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όπου και παρουσιάστηκαν οι Αποφάσεις των Επιτροπών.