Συγχαρητήρια στους δυνητικούς Ευρωβουλευτές!!

Το Σάββατο και την Κυριακή 16 & 17  Δεκεμβρίου 2017, οι μαθητές Αβραμίδου Ν.,Αθανάτου Α, Καραγιαννίδης Ζ., Κλιματσάκη Α., Παπαδοπούλου Ο., Σαούλιας Η., Σαργιαννίδης Σ., Τσιτλακίδης Ν., Φαϊτατζόγλου Α., Χρυσοστομίδου Μ., των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη έλαβαν μέρος στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EUropa.S. T.E.EN.S. 2017 , στο Μέγαρο Μουσικής, στη Θεσσαλονίκη που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων- Ι.Ε.Κ.Ε.Θ. με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στόχος αυτής της διαδικασίας ήταν οι συμμετέχοντες να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, καθώς και τις διαπραγματευτικές και ηγετικές τους ικανότητες, όχι μέσω της θεωρητικής εκπαίδευσης, αλλά μέσω της πρακτικής εξάσκησης.

Το θέμα που συζητήθηκε στο Συνέδριο είναι «η Νεανική Επιχειρηματικότητα & η Απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι μαθητές μας ως ευρωκοινοβουλευτές εξέφρασαν τις απόψεις τους, τοποθετήθηκαν σε πολιτικό επίπεδο και καλλιέργησαν με βιωματικό τρόπο τις κοινωνικο-πολιτικές τους δεξιότητες  μέσα από εξαιρετικά εποικοδομητικούς διαλόγους και διπλωματικές αναμετρήσεις. Η συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου έκλεισε με τη ψήφιση των τροποποιήσεων των άρθρων που προτάθηκαν από τους μαθητές μας –ευρωβουλευτές και αφορούσαν στην καλύτερη αντιμετώπιση της νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης.

Τιμητική μνεία αποδόθηκε στον μαθητή της α΄ Λυκείου Τσιτλακίδη Ν. ως δεύτερος καλύτερος ευρωβουλευτής, ενώ θετικά σχόλια απέσπασε  από το  Προεδρείο, ο μαθητής της β΄ Λυκείου, Σαούλιας Η.

Η συμμετοχή των μαθητών και ο ενθουσιασμός τόσο των ίδιων όσο και των Γονέων ήταν εντυπωσιακή.

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους δυνητικούς Ευρωβουλευτές!!