Όλοι μαζί ενώσαμε τις Καρδιές μας για έναν και μόνο σκοπό !!!

Οι καρδιές μικρών και μεγάλων ενώθηκαν κάτω από τη στέγη των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στη FREE FANTASY CHRISTMAS DAY, μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Προσφοράς και Αγάπης, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και προσέφερε  αγάπη και ανθρωπιά σε όλους όσους  έχουν πραγματικά ανάγκη.

Οι αίθουσες μας γεμάτες με συναισθήματα «ΑΓΑΠΗΣ» «ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ» «ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ» «ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗΣ» «ΕΚΠΛΗΞΗΣ» «ΧΑΡΑΣ» και   «ΕΛΠΙΔΑΣ» στολίστηκαν εορταστικά  και υποδέχτηκαν όλους εσάς που μας τιμήσατε τόσο με την προσφορά σας όσο και με την καλή διάθεση που δείξατε για ενεργό συμμετοχή σε κάθε δρώμενο.

Ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, σηματοδότησε την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την ορχήστρα των μαθητών μας ήχησαν σε κάθε γωνιά του σχολείου. Οι φωνούλες των μαθητών μας ενώθηκαν κάτω από τις νότες του: We are the world, we are the children, we are the one who make a brighter day, so let’s start giving”…..και όλοι μαζί πραγματοποιήσαμε την ευχή του τραγουδιού τους, δίνοντας από το περίσσευμα ψυχής ό,τι καλύτερο μπορούσε ο καθένας. Στην αίθουσα Θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων η παρουσίαση του καλλιτεχνικού δρώμενου των μαθητριών της α΄ Λυκείου με θέμα: «Magna Graecia - Ιταλία – Ελλάδα»  καθήλωσε το κοινό και προετοίμασε τους θεατές μας να υποδεχτούν τους λιλιπούτειους ηθοποιούς του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου, με τις Θεατρικές τους παραστάσεις: «Η Χριστουγεννιάτικη μάχη…», «Άγια Νύχτα», «Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια ζωντανεύουν» και «Τα αστέρια των Χριστουγέννων» Το αποτέλεσμα …μαγικό!!! Η συγκίνηση στα   βλέμματα γονέων, συγγενών και φίλων …διάχυτη!!!!!

Τις καρδιές όλων έκλεψε η θεατρική παράσταση των μαθητών της γ΄ Λυκείου: «Μια αλλιώτικη Πρωτοχρονιά» μετατρέποντας προς στιγμήν τους τελειόφοιτους σε επίδοξους ηθοποιούς….

 Χρώμα επίσης στην εκδήλωση έδωσε η παρουσίαση και η δραματοποίηση του Παιδικού Βιβλίου: « Τα αληθινά δώρα του Αϊ – Βασίλη», από την ίδια την κ. Σ. Μιχαηλίδου, αφήνοντας άφωνους και εντυπωσιασμένους τους μικρούς μας μαθητές.

Στη Γωνιά του ΑΪ -ΒΑΣΙΛΗ παραμυθένιες φιγούρες υποδέχονταν τους καλεσμένους μας, οδηγώντας τους στο Δέντρο των Ευχών, ενώ ταυτόχρονα ξωτικά βοηθούσαν τους μικρούς μας να γράψουν το καθιερωμένο γράμμα στον ΑΪ -ΒΑΣΙΛΗ

Ο ξυλοπόδαρος κατεύθυνε μικρούς και μεγάλους στις αίθουσες της καρδιάς μας οι οποίες αντιπροσώπευαν διαφορετικά συναισθήματα. Πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα «ΧΑΡΑ», φιλοξενήθηκαν εργαστήρια θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος,  στην αίθουσα «ΑΓΑΠΗ» παρασκευή καλλυντικής κρέμας & αρωμάτων, στην αίθουσα «ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ»  δημιουργία χριστουγεννιάτικων  στολιδιών και κατασκευών για λιλιπούτειους μαθητές στην αίθουσα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ» σύνθεση χριστουγεννιάτικων  αντικειμένων,  στην αίθουσα «ΑΠΟΛΑΥΣΗ»  ζαχαροπλαστική για μικρούς μαθητές , στην αίθουσα «ΕΚΠΛΗΞΗ»  εργαστήρι «Paper Art» κατασκευής Χριστουγεννιάτικων  στολιδιών και

στην αίθουσα  ΕΛΠΙΔΑ»  παιχνίδια φαντασίας και δημιουργικότητας, παιχνίδια συναισθημάτων, μαγικά πειράματα F.C.I  (Fryganiotis Chemical Investigations), Gamecraft: Εκπαιδευτικά παιχνίδια ρόλων-Παιχνίδια μυστηρίου και παιχνίδια γρίφων και όλα αυτά πραγματικά συνεπήραν μικρούς και μεγάλους.

Από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι Παραμυθένιες φιγούρες που μας υποδέχονταν στον αυλόγυρο του Σχολείου, ο Κόκκινος σκούφος με τους λαχταριστούς του λουκουμάδες, το Δέντρο των Ευχών, τα Ξωτικά που βοήθησαν τους μικρούς μας φίλους να γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να το ταχυδρομήσουν , τα Χαρούμενα παιχνίδια με σαπουνόφουσκες, οι ξεχωριστές γεύσεις του Café de Fry, τα απολαυστικά κιόσκια των γεύσεων και η Γωνιά Face Painting για μικρούς και για όσους αισθάνθηκαν παιδιά …   Η ευχάριστη κατάληξη αυτής της ημέρας επισφραγίστηκε με τις μελωδικές νότες της ορχήστρας του Σχολείου η οποία μας παρέσυρε σε ένα ξέφρενο ΠΑΡΤΥ με πολύ κέφι και καλό φαγητό…

«Σημείο συνάντησης των 2800 και πλέον επισκεπτών, αποτέλεσε το πεδίο της προσφοράς όπου όλοι μαζί συνδράμαμε στο μέγιστο προκειμένου να μετατρέψουμε τις σταγόνες χαράς σε χείμαρρο αγάπης εμπλουτισμένο με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια και χρήματα συμπαραστεκόμενοι σε όλους αυτούς που μας χρειάζονται…και πιο συγκεκριμένα των φιλοξενούμενων ιδρυμάτων «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», «ΣΤΟΡΓΗ »,  «MAKE A WISH», του συλλόγου ατόμου με πρόσθετες αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ» και «ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» .

YΜε τη βοήθειά σας δημιουργήσαμε το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»
στο «Πεδίο της Προσφοράς» και τις επόμενες μέρες οι μαθητές του Σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν τα  τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, βιβλία και παιχνίδια που εσείς φέρατε με τόση χαρά και προθυμία σε όσες οικογένειες έχουν ανάγκη και στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που σταθήκατε δίπλα μας σύσσωμοι και μοιραστήκατε μαζί μας το όνειρο για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ !!! «Αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι εσύ…»  Ν.Καζαντζάκης