Άκου … μίλα … μην φοβάσαι!

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη παρακολούθησαν με αμέριστη προσήλωση το συγκλονιστικό έργο του γερμανού σκηνοθέτη Ράινερ Χάχφελντ, αγγίζοντας ευαίσθητα αλλά συγχρόνως καθημερινά και υπαρκτά προβλήματα που προβληματίζουν τους εφήβους.  Στο τολμηρό έργο «Σε μένα μιλάς;», ο Ράινερ Χάχφελντ, παρακολουθεί την καθημερινότητα τεσσάρων εφήβων θίγει με σύγχρονο τρόπο, το ζήτημα του εκφοβισμού στο σχολείο και καλεί νέους και ενήλικες θεατές να προβληματιστούν πάνω σε θέματα όπως: βία, φιλία, προσωπική ευθύνη, φόβος, μοναξιά, σεξουαλικότητα, σχέσεις στο σχολείο και στην οικογένεια.

Μετά το πέρας της παράστασης ακολούθησε συζήτηση με τους ηθοποιούς όπου αναλύθηκαν τα μηνύματα του έργου και οι κοινωνικές προεκτάσεις αυτών. Μηνύματα χρήσιμα τόσο για τους νέους όσο και για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Το έργο, που παραμένει για δύο δεκαετίες στο ρεπερτόριο του θρυλικού Γκριπς Τεάτερ, ενός από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά θέατρα για παιδιά και νέους, παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών από το Κ.Θ.Β.Ε. σε πανελλήνια πρώτη.