100 χρόνια απ΄ την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης!

 

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης είχαν τη χαρά να περιηγηθούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέσα από φωτογραφικό υλικό, χάρτες, παραμύθια και ιστορίες .   γιατί κάθε γειτονιά, κάθε κτήριο κρύβουν τις δικές τους ιστορίες.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης για τα 100 χρόνια απ΄ την πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη του 1917, στο Κέντρο Ιστορίας της πόλης μας, οι μαθητές μας γνώρισαν άγνωστες πτυχές της ιστορίας της, είδαν φωτογραφίες της παλιάς Θεσσαλονίκης, άκουσαν για τα σχέδια αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας που επρόκειτο να εφαρμοστούν στην πόλη μας μετά την πυρκαγιά, αν και, δυστυχώς, ποτέ δεν εκτελέστηκαν, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα κυριότερα σημεία της πόλης μέσα από ένα παραμύθι, ενώ περιηγήθηκαν και αναζήτησαν με τη βοήθεια του χάρτη της πόλης μας, για να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε  κάποια απ΄ τα πιο σημαντικά μέρη της Θεσσαλονίκης.

Πόσο όμορφος είναι ο τόπος μας!!! Πόσες ενδιαφέρουσες ιστορίες κρύβουν οι δρόμοι, οι λεωφόροι, τα στενά και τα σοκάκια, οι γειτονιές αυτού του τόπου;

Είναι στο χέρι μας και πρέπει να τις γνωρίσουμε!