«Η Οδική συμπεριφορά μέσα από τα μάτια των παιδιών»!

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου η Δ΄ και η Ε΄ τάξη των Εκπαιδευτηρίων μας, επισκέφθηκαν το πρωτότυπο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και την  έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Η οδική συμπεριφορά μέσα από τα μάτια  των παιδιών», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, στο Mediterranean Cosmos.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά στο ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής, μέσα από έναν ευχάριστο, πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο.

Αστυνομικοί της Τροχαίας ενημέρωσαν τους μαθητές για το μείζον θέμα της ασφάλειας στους δρόμους, μέσα από σχετικά βίντεο και συζήτηση. Ο ιδανικός χώρος του ειδικά διαμορφωμένου πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να εξασκήσουν την οδική τους συμπεριφορά. Ακολούθησε παρουσίαση των κανόνων ασφαλείας για πεζούς, οδηγούς, ποδηλάτες και συνεπιβάτες.

Οι μαθητές είδαν από κοντά μηχανές και στολές τροχονόμων, ενημερώθηκαν για τη σωστή χρήση της ζώνης ασφαλείας και έλυσαν πολλές απορίες μέσα από τις εύστοχες απαντήσεις των ειδικών.

Η πορεία σε ειδικά σηματοδοτημένη διαδρομή εξοικείωσε τα παιδιά με την ορθή οδηγική  συμπεριφορά. Τα παιδιά επιβραβεύτηκαν με το παράσημο βοηθού τροχονόμου. Κατόπιν εκφράστηκαν και καλλιτεχνικά, ζωγραφίζοντας την όμορφη εμπειρία τους.

Στο τέλος της επίσκεψης δόθηκε σε όλους από ένα τετράδιο Κυκλοφοριακής Αγωγής καθώς και βραβείο για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και για την άψογη συμπεριφορά τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους οργάνωσαν και εκπόνησαν  το τόσο αξιόλογο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τους υπεύθυνους της υπέροχης παρουσίασης.