Καλωσήρθατε στα Νήπια μικρά!!!

Με αφορμή την έναρξη του Σχ. Έτους 2017-2018 τα Νήπια μικρά των Εκπαιδευτηρίων μας, εκπονούν Σχέδιο Εργασία με θέμα: «Αρχίζει το Νηπιαγωγείο».

Με μεγάλη χαρά, αγάπη, φροντίδα και διάθεση καλωσορίσματος πραγματοποιήθηκαν δράσεις-παιχνίδια γνωριμίας των παιδιών μεταξύ τους, με τις δασκάλες της αλλά και εξερεύνησης του χώρου.

Παράλληλα, ανακαλύψαμε όλοι μαζί παίζοντας, τα νέα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε ως μαθητές πια του Νηπιαγωγείου και εξοικειωθήκαμε μαζί τους.

Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήσαμε τον Επαμεινώνδα από την κουκλοπαρέα του Σχολείου μας, στις τάξεις μας, και παίξαμε με την ψυχή μας μαζί του το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού

Τραγουδάμε, κάθε μέρα, ζωντανά τη χαρά που νιώθουμε ως μαθητές του Νηπιαγωγείου ενώ παρακολουθήσαμε, στο κουκλοθέατρο του Σχολείου μας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις περιπέτειες της κουκλοπαρέας, από τη δική της πρώτη μέρα στο Σχολείο.

Ξεκινήσαμε όμως και τη γραφή… Έτσι μάθαμε να γράφουμε το πρώτο γράμμα απ΄  το όνομα μας, ενώ διαβάζουμε κιόλας τα ονόματά  μας όπου υπάρχουν στις τάξεις μας.

Μάθαμε όμως και για τις μίξεις των χρωμάτων, και από τότε με κάθε ευκαιρία πειραματιζόμαστε με πινέλα και χρώματα.

Οι κυψέλες των Νηπίων μικρών γεμάτες χαρούμενα ζουζουνίσματα υποδέχονται με τον πλέον δημιουργικό τρόπο τη νέα σχολική  χρονιά και προετοιμάζονται σταδιακά για τις επόμενες δράσεις μας!!!

Καλή Σχολική Χρονιά!!!