Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στο Πανεπιστήμιo της Οξφόρδης!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 4-13/7/2017 η εκπαιδευτική εκδρομή των Εκπαιδευτηρίων μας στοΠανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μια από τις πιο γραφικές και διάσημες πανεπιστημιουπόλεις του αγγλόφωνου κόσμου. Οι μαθητές μας, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικό  του Σχολείου μας, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, μετά από τεστ κατάταξης, παρακολούθησαν μαθήματα της Αγγλικής γλώσσας, επιπέδου C1-C2, στο Oxford Brookes University, ενός από τα πιο αξιόλογα και διάσημα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, λαμβάνοντας και πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.

Μέσα από τον κύκλο των μαθημάτων καθώς και των διάφορων καθημερινών διαδραστικών δραστηριοτήτων τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με άτομα από διαφορετικές εθνικότητες και κουλτούρες και  βρέθηκαν σε ένα πραγματικά διεθνές περιβάλλον!

Κατά την περιήγησή τους στην Οξφόρδη οι μαθητές μας επισκέφτηκαν μια σειρά από διάσημα οικοδομήματα αρχιτεκτονικού και μνημειακού ενδιαφέροντος, όπως τα: Radcliffe CameraBridge of SighsOxford Canal. Σε μια τόσο διάσημη φοιτητούπολη δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το πρόγραμμά τους μία επίσκεψη στο εσωτερικό κάποιων διάσημων κολεγίων. Η επιλογή του Christ Church College έγινε δεκτή με έκδηλο ενθουσιασμό από όλους εφόσον το συγκεκριμένο κολέγιο φιλοξένησε και αρκετές σκηνές από την ταινία Harry Potter. Έτσι τα παιδιά μας βρέθηκαν σε ρόλο μικρών μάγων ιδιαίτερα στη μεγάλη αίθουσα συναντήσεων – φαγητού, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα της τραπεζαρίας της σχολής Χόγκουαρτς!

Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και κάποια πολύ σημαντικά αξιοθέατα της γύρω περιοχής όπως το Blenheim Palace, μια από τις μεγαλύτερες μνημειακές αρχοντικές  κατοικίες στην Αγγλία που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και στο οποίο γεννήθηκε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τόσο οι μονοήμερες εκδρομές στο Μπαθ (περίφημο για τα Ρωμαϊκά λουτρά του) και Μπρίστολ (γνωστό για την αγορά του) όσο και στο Κέμπριτζ (μια άλλη διάσημη πανεπιστημιούπολη της Μ. Βρετανίας) εμπλούτισαν  τις γνώσεις των μαθητών μας σχετικά με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της Αγγλίας  και τους προσέφεραν την ευκαιρία να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία.

Οι μαθητές μας τα αποχαιρέτησαν με μια μικρή θλίψη και δίνοντας την υπόσχεση πως θα φυλάξουν ότι ένιωσαν ότι άγγιξαν, ότι γεύτηκαν, ότι γνώρισαν μέσα στο σακίδιο που κουβαλάνε στην πλάτη τους και ονομάζεται «εμπειρία» δίνοντας την υπόσχεση να ζήσουν άλλο ένα τέτοιο υπέροχο συγκλονιστικό καλοκαίρι του  χρόνου!