Όταν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Aποφοιτούν «ενTέχνως»!

Η τελετή Aποφοίτησης των μαθητών της Στ΄ τάξης του 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων μας. 

Πάντοτε οι τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς έχουν ένα ιδιαίτερο χρώμα. Είναι μέρες φόρτισης και συγκίνησης τόσο για τους διδάσκοντες, όσο και για τους διδασκομένους. Πρωταγωνιστές βέβαια στην σχολική κοινότητα, είναι οι μαθητές της Έκτης τάξης 2017 που αποφοιτούν!

Με πολλή αγάπη και με οδηγό τις αναμνήσεις μας από όλα τα χρόνια της φοίτησής τους στο Δημοτικό τιμήσαμε τους μαθητές μας λίγο πριν περάσουν το κατώφλι του Γυμνασίου. Με συγκίνηση αφήσαμε το χέρι τους που κρατούσαμε για πάνω από έξι ολόκληρα χρόνια διακριτικά μιλώντας για αξίες που θα αποτελούν παρακαταθήκη για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Η διαδρομή τους ήταν ένα γοητευτικό ταξίδι στη γνώση. Κάθε τάξη και ένας προορισμός. Κάθε διαδρομή και μια συλλογή από εικόνες  εντυπωσιακές, σχεδόν μαγικές.

Το κάθε ταξίδι τους ήταν μαγευτικό, περιπετειώδες, συγκινητικό, αστείο, και φυσικά αγαπημένο. Μια διαδρομή γεμάτη γνώσεις, αγωνίες, προσπάθειες, ιστορίες, δράσεις, εκδρομές, παιχνίδια, χαμόγελα, κρυμμένα μυστικά και τέλος αναμνήσεις! Να λοιπόν τι σημαίνει Σχολείο! Να λοιπόν τι σημαίνει Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη!

Τα παιδιά μας ήταν πάντα εργατικά, πάντα πρόθυμα, συνεργάσιμα, και προσηλωμένα στον στόχο για το καλύτερο αποτέλεσμα, επιδιώκοντας την ποιότητα και προσπαθώντας να ξεχωρίσουν, πράγμα που έκαναν έντεχνα όπως ο γλύπτης, ο χορευτής, ο μουσικός, ο ζωγράφος, ο σκηνοθέτης και το ανέδειξαν στην μουσικοθεατρική παράσταση «Τέχνες εν Τέχνη». Εκεί ανέσυραν μνήμες από τα μαθητικά τους χρόνια, από τις εκδρομές τους, τα μαθητικά συνέδρια και τις σχολικές γιορτές τους.

Η παράσταση έκλεισε με το παραφρασμένο τραγούδι «Μάμα μία» αφιερωμένο στα Εκπαιδευτήριά μας σε κλίμα συγκίνησης. Τέλος μαθητές γονείς και δάσκαλοι απολαύσαμε τις λιχουδιές του μπουφέ που τόσο υπερτόνισαν στην παράστασή τους και διασκεδάσαμε υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Κλείνοντας ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή ξεκούραση, καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία στους νέους τους ορίζοντες!!