Επίσκεψη στον Ζωολογικό κήπο και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!

Την Τρίτη 30 Μαΐου, τα Νήπια μικρά των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη πραγματοποίησαν προγραμματισμένη επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στον Ζωολογικό κήπο της πόλης μας.  

Τιμώντας τον θεσμό της Πράσινης Εβδομάδας που επί δεκαετίες διοργανώνει το Σχολείο μας και στο πλαίσιο τη Μουσειακής Εκπαίδευσης αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Μουσείο προκειμένου να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας αναφορικά με την πανίδα και τη χλωρίδα της χώρας μας.

Τα παιδιά μας γεμάτα ενθουσιασμό και απορίες  συμμετείχαν ενεργά στην άρτια ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Μουσείου από έμπειρο ξεναγό. Εντυπωσιασμένα και μαγεμένα από το ταξίδι τους στο θαυμαστό κόσμο της φύσης, τα παιδιά μας ρουφούσαν κυριολεκτικά κάθε λεπτομέρεια της ενδιαφέρουσας ξενάγησης.

Το Σχολείο μας πιστό στις αρχές του δημιουργεί συνθήκες προβληματισμού στους μαθητές μας σε σχέση  με το μέλλον και την προστασία του πλανήτη μας και στοχεύει συντεταγμένα, ως πρωτοπόρο πράσινο Σχολείο εδώ και 23 συνεχόμενα χρόνια, στην διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης.

Η επίσκεψη πλαισιώθηκε από  περιήγηση στους χώρους του Ζωολογικού κήπου και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να δουν από κοντά ζώα που φιλοξενούνται εκεί.

Στο τέλος της ημέρας απολαύσαμε πλούσιοι από εμπειρίες και συναισθήματα πικ-νικ σε δροσερό και καλά προστατευμένο κιόσκι.