Δεύτερη Πανελλήνια Θέση «Chemistry Rediscovered».

Θερμά Συγχαρητήρια στις μαθήτριες Αρμούτη Μ., Δρόσου Χ., και Ψαρρά Μ., του Ομίλου Χημείας F.C.I. (Fryganiotis Chemical Investigations) των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη για την κατάκτηση της Δεύτερης Πανελλήνιας Θέσης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Chemistry Rediscovered» με μέντορα την καθηγήτρια Χημείας Παρισοπούλου Ε.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νέων Χημικών E.Y.C.N. μεταξύ μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προωθήσει τη Χημεία μεταξύ των νέων μαθητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη.

Η εργασία της ομάδας με θέμα: «Ποιοτική ανίχνευση και Ποσοτικός προσδιορισμός της καταλάσης στο υπεροξειδιόσωμα του ζωικού κυττάρου» παρουσιάστηκε γραπτά στην Αγγλική γλώσσα με πρότυπο διεθνούς επιστημονικής εργασίας και με τη συνοδεία τρίλεπτου βίντεο στην αγγλική με την εκτέλεση του επιστημονικού πειράματος της εργασίας.

Οι δύο πρώτες εργασίες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο δεύτερο στάδιο, όπου θα κριθούν από διεθνή επιτροπή του E.Y.C.N. στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Chemistry Rediscovered» μαζί με τις εργασίες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν.

Ευχόμαστε στις μαθήτριές μας Καλή Επιτυχία και στο δεύτερο στάδιο!!!

Ελληνικα