Οι μικροί ηθοποιοί … πρωταγωνιστούν.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων μας, επισκέφθηκαν το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Α΄ στο Λιμάνι.  

Σημαντική θέση στο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου μας, κατέχει η επαφή των παιδιών με τις επτά Τέχνες: Μουσική, Ποίηση, Ζωγραφική, Χορός, Θέατρο, Γλυπτική και Κινηματογράφος.

Μετά από μια σειρά δράσεων που διεξήχθησαν στο Νηπιαγωγείο μας, ακολούθησε η επίσκεψη – ξενάγηση στο Μουσείο Κινηματογράφου. Με βιωματικό τρόπο τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία και την εξέλιξη του Κινηματογράφου, την πληθώρα των επαγγελμάτων που χρειάζονται για να γίνει μια κινηματογραφική ταινία καθώς και τα αντικείμενα: κάμερα, φιλμ, μπομπίνα…

Μοιραστήκαμε τη μαγεία του Ελληνικού σινεμά μέσα σε μια «σκοτεινή αίθουσα» όπου με οδηγό τη φωνή του Τάκη, του μικρού Μανάκη, ξετυλίχτηκε η ιστορία ενός κινηματογραφικού παραμυθιού το οποίο μετρά πάνω από εκατό χρόνια ζωής.

Με γνώμονα τη φαντασία αλλά και τη συνεργασία τα μικρά παιδιά, σαν επιστέγασμα αυτής της μοναδικής εμπειρίας, δημιούργησαν τη δική τους ταινία μικρού μήκους, παίρνοντας τους ρόλους του σκηνοθέτη, του καμεραμάν, του ηχολήπτη και φυσικά του ηθοποιού.