4ος Διαγωνισμός μαθητικής Εφημερίδας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, ως εκκολαπτόμενοι Δημοσιογράφοι , έντονα ευαισθητοποιημένοι για θέματα που αφορούν τις σχέσεις τους με την κοινωνία , τον πολιτισμό και το περιβάλλον έλαβαν μέρος στο 4ο διαγωνισμό μαθητικής Εφημερίδας για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας  με το εαρινό τεύχος του Σχολικού έτους 2015 -2016 της εφημερίδας «Free News». Η εκδήλωση για τη βράβευση της καλύτερης εφημερίδας πραγματοποιήθηκε  στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με την επιμέλεια του δημοσιογραφικού συγκροτήματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κα Β. Πατουλίδου η οποία μίλησε για τον εθελοντισμό .

Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις εθελοντισμού που υλοποιούνται ανά τη χώρα (με τη βοήθεια ομάδων και ειδικών, οι οποίοι ήταν παρόντες στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», και απάντησαν στις ερωτήσεις τους), αλλά και για τη λειτουργία μιας επαγγελματικής εφημερίδας (από τα στελέχη και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο,  για να συναντήσουν τους επίδοξους μελλοντικούς συναδέλφους τους).

Κατόπιν απονεμήθηκε στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας FreeNews Γ΄ Γυμνασίου : Κωταΐδου Σ., Τσιμπάνη Γ., Χαλαμπάκη Μ. έπαινος συμμετοχής. Οι μικροί μας δημοσιογράφοι δήλωσαν  ότι θα παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις της επικαιρότητας και θα τις καταγράφουν , στοχεύοντας στον επόμενο διαγωνισμό .

Τέλος, απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος συμμετοχής στον παράλληλο διαγωνισμό του καλύτερου άρθρου με θέμα τον Εθελοντισμό στους μαθητές  Βουρνάζη Α. , Κωταΐδου Σ. , Σαργιαννίδης Σ. , Τερζανίδης Ν. ,Τσιμπάνη Γ. και Χαλαμπάκη Μ. Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους μαθητές μας!!!