Πρωτοτυπούμε στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής!

Στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, οι μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη παρουσίασαν τις πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εργασίες τους! Ειδικότερα οι μαθητές της Α΄2 Γυμνασίου παρουσίασαν στην κεντρική σκηνή του Συνεδρίου, την εργασία τους με θέμα: «Ο Kodu ταξιδεύει σε πρωτεύουσες χωρών». Χρησιμοποίησαν τη Γλώσσα Προγραμματισμού Microsoft Kodu, επιλέγοντας να παρουσιάσουν τον Kodu να ταξιδεύει σε πρωτεύουσες χωρών. Σχεδίασαν τα κυριότερα αξιοθέατα κρατών και προγραμμάτισαν τον Kodu και τους υπόλοιπους ήρωες να περιπλανιούνται σε αυτά και να τα θαυμάζουν αντλώντας πληροφορίες από τους κατοίκους τους.

Στην GameLand οι μαθητές της Α΄1 Γυμνασίου συμμετείχαν με την εργασία τους: «Παιχνίδια με την Microsoft Kodu», ένα πρόγραμμα που δημιούργησαν στη γλώσσα προγραμματισμού Microsoft Kodu. Επέλεξαν να παρουσιάσουν τον Kodu ως ήρωα παιχνιδιών δράσης, στηριζόμενοι σε ταινίες.

Επίσης στην GameLand οι μαθητές της Γ΄1 Γυμνασίου παρουσίασαν την εργασία τους με θέμα: «Αινίγματα με την MicroworldsPro», ένα διασκεδαστικό περιβάλλον διεπαφής με αινίγματα. Με ηλεκτρικά κυκλώματα, υπολογισμό και συνδεσμολογία αντιστάσεων. Εξοικειώθηκαν οι μαθητές της Γ΄ 2 Γυμνασίου στην εργασία τους με θέμα: «Ηλεκτρικά Κυκλώματα με την Scratch» που παρουσίασαν στην GameLand. Επιπλέον, δημιούργησαν ένα πρόγραμμα τύπου quiz, με ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων και σωστού-λάθους, για την επαλήθευση της κατανόησης του μαθήματος. Οι μαθητές περιέγραψαν τον τρόπο δημιουργίας των εφαρμογών τους καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν από τη συνεργασία τους στο ζωντανό ραδιόφωνο που εξέπεμπε στο χώρο του συνεδρίου και κάλυπτε την εκδήλωση. Για άλλη μια φορά αξίζουν Συγχαρητήρια για την δυναμική τους παρουσία.