Το «πολιτικό αύριο» ξεκινά μέσα από την «πολιτική παιδεία του σήμερα».

Ο μαθητής μας Σιδηρόπουλος Δ., επιλέχτηκε ως τακτικός έφηβος βουλευτής στην ΚΒ' Σύνοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» 2016-2017.  

Ο Σιδηρόπουλος Δ., επιλέχτηκε ως τακτικός έφηβος βουλευτής στην ΚΒ' Σύνοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» 2016-2017.Το πρόγραμμα η «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές των α΄ και β΄ τάξεων Λυκείου

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αλλά και η ανάδειξη του ρόλου του πολίτη στη σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να προσφέρει στους μαθητές, εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρία για προβληματισμό, διάλογο και συμμετοχή, έδαφος για συνεργασία. Οι μαθητές της α΄και β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, πήραν  μέρος σε µια σειρά διαδυκτιακών εφαρμογών και με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, τους έδωσαν ώθηση να έρθουν σε άμεση επαφή και εξοικείωση με έννοιες όπως  το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, το πολίτευμα, τους δημοκρατικούς θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία και Γεωγραφία, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό.

Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά της  α΄ και της β΄ Λυκείου που πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» και εναποθέτουμε όλες τις προσδοκίες μας στη νέα γενιά  που μέσα από την  εμπειρία στην άσκηση της πολιτικής και την απόκτηση πολιτικής παιδείας προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  για την ενεργό δράση που καλείται να αναλάβει στο απώτερο μέλλον.

Ευχόμαστε στον Δημήτρη, να διαπρέψει ως εκπρόσωπος των εφήβων μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο και με την παρουσία του να αναδείξει τις πολιτικές ικανότητες των νέων που αποτελούν για όλους μας το λαμπρό «πολιτικό αύριο»!!!