Διοικώντας… μια Eπιχείρηση !

Για 4η συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη καταφέρνουν να φτάσουν στην Αθήνα και να ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές στον Πανελλήνιο τελικό του Young Business Talents !! 

Ο διαγωνισμός Young Business Talents είναι ένας Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός Επιχειρηματικών ταλέντων που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα μέσω Επιχειρηματικού Προσομοιωτή Διοίκησης Επιχειρήσεων PraxisMMT.

Οι μαθητές μας ξεκινήσανε  ένα πρωτόγνωρο ταξίδι βιωματικής μάθησης το Νοέμβριο του 2016 μαζί με άλλους  2.517 μαθητές Ελληνικών Σχολείων με στόχο να διοικήσουν και να καταστήσουν κερδοφόρες τις εταιρίες τους, σε ένα περιβάλλον πραγματικής αγοράς και σκληρού ανταγωνισμού. Από τις 795 ομάδες κατέκτησαν τον τελικό στόχο του ταξιδιού, μόλις οι 75, εκ των οποίων οι δύο ήταν ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη!!!

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα 4WARD και η ομάδα DR3AM-T3AM διαγωνίστηκαν στον τελικό με  άλλους 300 μαθητές Λυκείων όλης της χώρας  και βιώσαν μια μοναδική εμπειρία, κατακτώντας η μεν 4WARD την 3η θέση και η δε DR3AM-T3AM την 4ηστους ομίλους που διαγωνίσθηκαν !!

Την πανηγυρική κορύφωση του καινοτόμου διαγωνισμού του Young Business Talents 2016-2017, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές μας Δαλτζής Θ., Κουκουρίκου Δ., Τσιμπάνη Μ. – Ε. και Φιλαράκου Κ., με την ομάδα 4WARD και  οι μαθητές Ζηκοντάλα Κ., Κοτρόπουλος Λ., Μισαηλίδης Γ. και Πινιόλλι Ε., με την ομάδα DR3AM-T3AM στον Πανελλήνιο Τελικό, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο του Pierce, στην Αθήνα, κατακτώντας την 20η θέση και την 33η αντίστοιχα στην τελική κατάταξη των 75 καλύτερων ομάδων.

Το ταξίδι μας για την Αθήνα ξεκίνησε την Παρασκευή 21/04/17, όταν 4WARD και οι DR3AM-T3AM πέταξαν για τον μεγάλο τελικό!!

Η ολιστική προσέγγιση της Επιχειρηματικότητας συνεχίστηκε με την επίσκεψη μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τη λειτουργία και τη σημασία του Χρηματιστηρίου.

Τα παιδιά μας έζησαν κάθε λεπτό με μεγάλο ενδιαφέρον, ζήλο και πολύ θετική διάθεση, αφού  η παραμονή μας στην Αθήνα εμπλουτίστηκε με ξεναγήσεις σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος. Χρώμα και κέφι επικράτησαν το βράδυ της παραμονής μας στην Αθήνα, καθώς οι μαθητές μας παρακολούθησαν ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ, το «Mamma Mia», στο θέατρο «Ακροπόλ» όπου ενίσχυσε την καλλιτεχνική και πολιτισμική ανησυχία των «δυνητικών μας επιχειρηματιών».

Θερμά Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι τήρησαν με σεβασμό τους κανόνες του παιχνιδιού και κατέστησαν κερδοφόρες τις επιχειρήσεις τους, διατηρώντας στο ακέραιο την επιχειρησιακή τους ηθική !!!