Σε ρόλο … φυσικών Eρευνητών στο CERN της Ελβετίας

Τη Μεγάλη Δευτέρα, μαθητές μας, θα βρεθούν κοντά σε επιστήμονες που προσπαθούν να αναπαραγάγουν τις συνθήκες μετά τη μεγάλη έκρηξη (big bang) που γέννησε το σύμπαν, έχοντας έτσι την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε εργαστήρια του CERN, να δούνε εκθέματα – μέρη από παλαιότερους επιταχυντές, ανιχνευτικές διατάξεις, όπως θάλαμος φυσαλίδων, τα μουσεία Globe of Science and Innovation, καθώς και το Μικρόκοσμο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από Έλληνες και ξένους Eπιστήμονες που εργάζονται στο CERN, οι οποίοι θα αναφερθούν σε θεμελιώδη ερωτήματα, που προσπαθούν να προσεγγίσουν μέσω των πειραμάτων, τα οποία διεξάγονται στο CERN.

Η επαφή των μαθητών με το ερευνητικό κέντρο και τις πειραματικές διαδικασίες στο CERN θα αποτελέσει κίνητρο για ανησυχία και προβληματισμό για το μέλλον τους. Η γνωριμία με τους ερευνητές, αλλά και η έμφυτη περιέργειά τους, ευχόμαστε να αποτελέσει έναυσμα για μελλοντική ενασχόληση με την έρευνα!

Η αποστολή θα επιστρέψει στις 12 Απριλίου, με τους μαθητές να οραματίζονται ένα διαφορετικό μέλλον προσανατολισμένο στην ερευνητική διαδικασία ως μέσο επίλυσης θεμελιωδών ερωτημάτων για τη ζωή.