Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, 02 Απριλίου, το Σχολείο μας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στην Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, τη συγγραφέα της παιδικής λογοτεχνίας κ. Έλενα Αρτζανίδου.

Η κ. Αρτζανίδου πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος του Α.Π.Θ. ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων από το 1996. Ξεκινώντας τη γνωριμία της με τους μαθητές μας, επισήμανε την αξία της φιλαγνωσίας, τονίζοντας ότι το παιδικό βιβλίο έχει τη δύναμη να μεταδώσει πολιτισμικές αξίες, να διαμορφώσει ήθος, χαρακτήρα και συνείδηση. Και για να τα πετύχει όλα αυτά δε χρειάζεται να είναι ένα συγκεκριμένο είδος βιβλίου μια και οι ίδιες ανθρώπινες αξίες ξεπροβάλλουν μέσα από τις σελίδες των περισσότερων παιδικών βιβλίων, συνήθως με αλληγορικό και όχι άμεσα διδακτικό τρόπο.

Παρότρυνε τους μαθητές να διαβάζουν ένα βιβλίο τον μήνα, τους ρώτησε ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους συγγραφείς και ποιο βιβλίο διάβασαν τελευταία και στο τέλος παρουσίασε ένα από τα βιβλία της με τίτλο: «Ψηλά τα χέρια». Μια ιστορία για την επιλεκτική αλαλία αλλά και τον ενδοσχολικό εκφοβισμό, ένα φαινόμενο που έχει μπει στις ζωές όλων μας, παιδιών, γονιών και δασκάλων. Μας χαιρέτισε δίνοντάς μας την υπόσχεση πως θα μας επισκεφτεί και του χρόνου.