Στηρίζουμε έμπρακτα τη Ρητορική Τέχνη!

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη μαζί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνδιοργάνωσαν σεμινάριο για την Επιμόρφωση Κριτών για την προώθηση της Ρητορικής Τέχνης .

Σεμινάριο κριτών για τους αγώνες Επιχειρηματολογίας Αντιλογίας πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017,  από τους υπεύθυνους καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη και του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα δύο Σχολεία συνεχίζουν μια συνεργασία δέκα (10) ετών διοργανώνοντας Ημερίδες, φιλικούς αγώνες αλλά και σεμινάρια ενημέρωσης Εκπαιδευτικών για την προώθηση της Ρητορικής Τέχνης στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση είχε την αμέριστη συμπαράσταση της Διευθύντριας του γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, κας Ξ. Βασιλειάδου, και της συμβούλου Φιλολόγων Δ. Θεσσαλονίκης και προέδρου Επιτροπών Σχολικών Δραστηριοτήτων, κας Ε. Ψυχογιού.

Στο σεμινάριο  παρουσιάστηκαν σε 50 εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας οι κανόνες των Ρητορικών αγώνων και οι αξίες που μεταλαμπαδεύονται στους μαθητές, που συμμετέχουν σε αυτούς. Αφετέρου να επανεξεταστούν τα κριτήρια για την αξιολόγηση των παικτών ενόψει των Δεύτερων Περιφερειακών Αγώνων Επιχειρηματολογίας Αντιλογίας, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στο 1ο ΓΕ.Λ. Αγ. Αθανασίου, με συνδιοργανωτές τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη και το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Υπενθυμίζουμε ότι οι Πρώτοι Περιφερειακοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας Αντιλογίας πραγματοποιήθηκαν πέρσι στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με τη συμμετοχή 34 σχολείων από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Στη συνέχεια η κα Ε. Παγκουρέλια, διδάκτορας της διδακτικής της Γλώσσας,παρουσίασε εισήγηση σχετική με τη σύνταξη του επιχειρήματος και αμέσως μετά ακολούθησε προβολή μαγνητοσκοπημένου αγώνα Διττού Λόγου, προκειμένου οι κριτές να προχωρήσουν στην αξιολόγησή του.

Το σεμινάριο των κριτών έληξε με την έκφραση συγχαρητηρίων και τη διατύπωση ευχών για την επιτυχή διεξαγωγή των Δεύτερων Περιφερειακών Αγώνων Επιχειρηματολογίας Αντιλογίας, όπως και με την υπόσχεση ότι στο μέλλον θα πραγματοποιηθούν και Περιφερειακοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας Γυμνασίων.