Γη, μια κουκίδα μέσα στο τεράστιο σύμπαν σφύζει από Zωή & Eνέργεια.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφτηκαν το Νόησις και ήρθαν σε επαφή με κάτι νέο. Στην πανοραμική, θολωτή οθόνη του Πλανηταρίου, ένας καινούργιος, μαγικός κόσμος, ξεδιπλώθηκε μπροστά τους. Ένας κόσμος οικείος, φιλικός αλλά μακρινός και άγνωστος συνάμα.

Παρακολούθησαν τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang),  κοίταξαν βαθιά μέσα στο Διάστημα, μέσα από τα «μάτια» του Hubble Space Telescope, ταξίδεψαν δισεκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο και έγιναν μάρτυρες της γέννησης του Σύμπαντος. Στην εξόρμηση αυτή είδαν το σχηματισμό γαλαξιών και «εξερεύνησαν» ορισμένα από τα πιο θαυμαστά νεφελώματα και αστρονομικές δομές που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί. Βρέθηκαν στο εσωτερικό του δικού μας Γαλαξία και μέσα από μία ανεπανάληπτη περιήγηση στο Ηλιακό Σύστημα επέστρεψαν στο σπίτι τους, τη Γη.

Το ταξίδι όμως δε σταμάτησε εκεί. Συνεχίστηκε με τη συμμετοχή τους σ’ ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, «Χρησιμοποιώ τόση ενέργεια, ώστε να προστατεύω το περιβάλλον που ζω». Σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν με πάθος το νέο παιχνίδι. Οργανώθηκαν, συνεργάστηκαν, αυτοσχεδίασαν κάνοντας έξυπνες κινήσεις στην προσπάθειά τους να καταναλώσουν λιγότερη ενέργεια και δείχνοντας στην υπεύθυνη του προγράμματος την περιβαλλοντική τους συνείδηση, χαροποιώντας όλους μας. Απέδειξαν έμπρακτα ότι αγαπούν το περιβάλλον και ότι το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα της «Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» στα Εκπαιδευτήριά μας, αποδίδει.

Τα παιδιά πέρασαν ένα ευχάριστο πρωινό και τα χαρούμενα πρόσωπά τους κατά την έξοδο ήταν η απόδειξη ότι η εξόρμηση στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας στέφθηκε με επιτυχία.