6η Θέση Πανελλαδικώς για τους μαθητές μας!

Την 6η θέση, ανάμεσα σε 75 Λύκεια, κατέλαβε πανελλαδικώς η ομάδα Ρητορικής των Εκπαιδευτηρίων μας, αποσπώντας παράλληλα και την 6η καλύτερη βαθμολογία στην τελική φάση των Πανελλήνιων Αγώνων Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.  Ως καλύτερες ομιλήτριες των αγώνων διακρίθηκαν οι μαθήτριες μας Μανούκα Φ. και Τσιμπάνη Μ.

Ειδικότερα οι Αγώνες διοργανώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με την ευγενική χορηγία της EUROBANK και της Βουλής των Ελλήνων.

Η διοργάνωση των αγώνων Επιχειρηματολογίας Αντιλογίας αποσκοπεί στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων δίνοντας τους την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων, οι οποίοι τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις ικανότητες στην κριτική σκέψη, την ευγλωττία, την συνεργασία με τους συμπαίκτες τους καθώς και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Παράλληλα, η δημιουργική ανταλλαγή απόψεων αναπτύσσει την ανθρώπινη προσωπικότητα, καθώς προσδίδει αποφασιστικότητα, τόλμη και το θάρρος της έκφρασης γνώμης.Όλα αυτά τα οφέλη καρπώθηκαν στο έπακρο οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη οι οποίοι αντιπροσώπευσαν επάξια και τίμησαν το σχολείο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο τελικός αγώνας πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής την Κυριακή 19 Μαρτίου παρουσία εκπροσώπων της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της EUROBANK.

Αξίζουν θερμά Συγχαρητήρια στους μαθητές  Μανούκα Φ., Λύσσα Κ., Τσιμπάνη Μ., Αρμούτη Μ., και Τσιμπάνη Γ.  που αποτέλεσαν την ομάδα του Σχολείου μας και μας έκαναν υπερήφανους.