Τα μυστήρια της Φύσης και του Διαστήματος.

Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας, επισκέφθηκαν σήμερα το Κέντρο  Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Στην εντυπωσιακή  αίθουσα του Κοσμοθέατρου παρακολούθησαν την προβολή «Δαρβίνος, Το μυστήριο της φύσης» γνώρισαν τον μυστηριώδη και πολύπλοκο αρχαιοελληνικό υπολογιστή που βρέθηκε στις αρχές του αιώνα στα Αντικύθηρα, τον περίφημο «Μηχανισμό των Αντικυθήρων». Στη συνέχεια  ταξίδεψαν στον χρόνο και βρέθηκαν στη Γη του Πυρός με ξεναγό αλλά και δάσκαλο τον πατέρα της εξελικτικής  βιολογίας, Κάρολο Δαρβίνο, που τους μίλησε για τη γέννηση της ζωής  και την εξέλιξη των ειδών. Η ταινία παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο τις θεωρίες του, ακολουθώντας τον από νεανικά του χρόνια και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του και του  επιστημονικού του έργου.

Στην πανοραμική θολωτή  οθόνη  του Πλανηταρίου συνεχίστηκε το ταξίδι των παιδιών στη γνώση και στην επιστήμη πέρα από τα όρια της Γης, στο αχανές διάστημα. Ένας κόσμος μαγικός και άπιαστος, μακρινός και άγνωστος ξεδιπλώθηκε μπροστά τους. Παρακολούθησαν την ταινία

«Όαση στο Διάστημα» και περιπλανήθηκαν ανάμεσα σε γαλαξίες, νεφελώματα και ακατοίκητους πλανήτες του ηλιακού μας διαστήματος, αναζητώντας το πολύτιμο νερό.

Ήταν μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, ένα αξέχαστο ταξίδι περιπλάνησης και γνώσης.