Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. – 03/2017

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου, τα δύο τμήματα της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Στη γιγαντοοθόνη του Κοσμοθεάτρου, τα δύο τμήματα της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου μας, παρακολουθήσαμε τους Δεινόσαυρους, οι Γίγαντες της Παταγονίας, βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο με αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα. Ακολουθώντας έναν διεθνούς φήμης Αργεντινό Παλαιοντολόγο, επισκεφθήκαμε τοποθεσίες όπου έχουν γίνει σημαντικές ανακαλύψεις και ταξιδέψαμε πίσω στον χρόνο για να δούμε αυτά τα φανταστικά τέρατα να ζωντανεύουν και μάθαμε ότι κάποιοι από αυτούς βρίσκονται ακόμα ανάμεσά μας, είναι τα  πουλιά.

Στον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου παρακολουθήσαμε την ταινία, Ωρίων ο κυνηγός του νυχτερινού ουρανού. Έχει θέμα την Ελληνική μυθολογία και τις περιπέτειες του Ωρίωνα, του θρυλικού κυνηγού. Παρέα με τους αφηγητές, τον Αίσωπο, την κουκουβάγια και τον Σωκράτη, το ποντίκι κάναμε ένα φανταστικό ταξίδι στον αστερισμό του Ωρίωνα, ο οποίος είναι φανερός στον χειμωνιάτικο νυχτερινό ουρανό.

Οι ταινίες μας χάρισαν μ΄ έναν ευχάριστο τρόπο γνώσεις και στιγμές διασκέδασης. Ήρθαμε ένα βήμα πιο κοντά με το διάστημα που τόσο πολύ εκπλήσσει και συναρπάζει τα παιδιά!