Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο¨ΝΟΗΣΙΣ¨.

Την Πέμπτη 02 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των 2 τμημάτων της Γ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ¨ΝΟΗΣΙΣ¨.

Στο Πλανητάριο οι μικροί μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία με τίτλο ¨Η Γη και εγώ¨, που παρουσιάζει με απλό τρόπο πολλά σύνθετα ζητήματα και επιστημονικά δεδομένα που βοηθούν τον καθένα μας να αναλογιστεί τις πράξεις του και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και τη ζωή στον πλανήτη.

Στο Κοσμοθέατρο , στον κινηματογράφο γιγαντοοθόνης, σε μια από τις πιο εντυπωσιακές αίθουσες του Νόησις, είχαμε την ευκαιρία να μεταφερθούμε σε εξωτικές τοποθεσίες και να γνωρίσουμε, με τη βοήθεια της επιστημονικής έρευνας τις συναντήσεις μεταξύ Δελφινιών και ανθρώπων και τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Παρακολουθήσαμε την εξαιρετική προσπάθεια των θαλάσσιων βιολόγων που μελετούν την επικοινωνία άγριων δελφινιών με πρωτοποριακές επιστημονικές μεθόδους, στα πλαίσια μιας δημιουργίας, που έχει προταθεί για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Αποχαιρετήσαμε το ΝΟΗΣΙΣ γεμάτοι από υπέροχες εικόνες και συναισθήματα που αποκομίσαμε από το ταξίδι μας στο μαγικό κόσμο της γνώσης…αναμένοντας με ανυπομονησία την  επόμενη επίσκεψή μας!