« Μια μέρα στο Μουσείο των τρένων…»

Τα Νήπια μικρά των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, επισκέφτηκαν το Μουσείο Τρένων του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης μας, με αφορμή την εκπόνηση δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της Διαθεματικής ενότητας ¨Κυκλοφορώ στον δρόμο με ασφάλεια¨.

Τα παιδιά μας ξεναγήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου και περιηγήθηκαν τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς τους χώρους.Έτσι, είδαμε από κοντά παλιά τρένα και ατμομηχανές, όπως επίσης μάθαμε για τον τρόπο λειτουργίας τους. Μάθαμε για το πως διεξάγεται το δρομολόγιο των τρένων ακόμη και σε περίπτωση καταστροφής της γέφυρας, μάθαμε για τα σήματα Μορς και τον πρώτο τηλέτυπο , είδαμε παλιές στολές σταθμαρχών, χάρτες διεξαγωγής δρομολογίων,  όπως επίσης ξεναγηθήκαμε ιστορικά και στο ελληνικό βασιλικό βαγόνι.

Εκείνο όμως που πραγματικά μας εντυπωσίασε ήταν ότι είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενηθούμε στην τραπεζαρία του ιστορικού ¨Orient  express¨  και να ξεναγηθούμε στους χώρους του εστιατορίου και της κουζίνας του ιστορικού αυτού τρένου.

Καθώς συνέβαιναν  όλα αυτά, το παλιό ενώνονταν με το καινούριο,καθώς υπερσύγχρονες  αμαξοστοιχίες ταξίδευαν στις γραμμές του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Τα παιδιά μας ενθουσιασμένα που είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά  όλα αυτά που είχαν αποτελέσει θέματα των δραστηριοτήτων του Νοητικού τομέα και της Μελέτης του Περιβάλλοντος, επέστρεψαν στο Σχολείο μας , ¨Τιτιβίζοντας¨ τις εμπειρίες τους!