¨Μικρό αεροπλάνο, πετάς πολύ ψηλά…¨

Η επίσκεψη στο Αεροδρόμιο Μακεδονία και την Αερολέσχη εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Μέσα Μεταφοράς και αποτελεί μέρος μιας σειράς Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων που στοχεύουν  στην βιωματική , αβίαστη και δημιουργική απόκτηση της γνώσης.

Οι άνθρωποι του Αεροδρομίου μας υποδέχθηκαν θερμά και βοήθησαν τους μικρούς μαθητές να δούνε από κοντά και να κατακτήσουν έννοιες όπως: αεροδρόμιο, πύργος ελέγχου, έλεγχος αποσκευών, επιβατών, πλήρωμα… Έτσι μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών, να ακούσουμε τις ανακοινώσεις,  να διαβάσουμε τους πίνακες ΑΦΙΞΕΩΝ και ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης και αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία,καθώς  είχαμε την ευκαιρία να μπούμε μέσα στα εκπαιδευτικά αεροπλάνα, να πάρουμε στα χέρια μας τα χειριστήρια του σκάφους, να δούμε διάφορα όργανα μέσα στο πιλοτήριο και να μάθουμε τη λειτουργία τους. Οι άνθρωποι της αερολέσχης , με μεγάλη προθυμία και αγάπη, απάντησαν σε όλες τις απορίες των λιλιπούτειων ¨εκπαιδευόμενων ικάρων¨.

Το αμείωτο ενδιαφέρον, ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα των παιδιών επισφράγισαν, μια πραγματικά εποικοδομητική, εκπαιδευτική επίσκεψη.