¨Τα ψηλά βουνά¨ξυπνούν τους λαούς και τους κάνουν μεγάλους!

Τη Δευτέρα 21/11/2016, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μας, παρακολούθησαν τη φαντασμαγορική θεατρική παράσταση ¨Τα ψηλά βουνά¨ από τη νεανική σκηνή του Νέου θεάτρου, στο θέατρο Ολύμπιον.  

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μας, παρακολούθησαν τη φαντασμαγορική θεατρική παράσταση ¨Τα ψηλά βουνά¨ που ανεβάζει –σύγχρονα διασκευασμένη- η νεανική σκηνή του Νέου θεάτρου, στο θέατρο Ολύμπιον.

Μπροστά στα μάτια των μαθητών μας ζωντάνεψαν με γλαφυρότητα οι περιπέτειες των ηρώων του Ζαχαρία Παπαντωνίου, των 26 παιδιών, που πέρασαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στα ¨ψηλά βουνά¨ της Ευρυτανίας. Εκεί, μέσα στις ομορφιές της Ελληνικής φύσης, έμαθαν να λειτουργούν σαν ομάδα, να συνεργάζονται, να αλληλοβοηθιούνται, να σέβονται ο ένας τον άλλο και ν΄ αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

¨Τα ψηλά βουνά¨, το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική, είναι έργο που θεωρείται έως σήμερα φαινόμενο μοναδικό και αξεπέραστο για τα Ελληνικά παιδαγωγικά δεδομένα, δίδαξε μέσα από τη μαγεία της θεατρικής τέχνης, αξίες διαχρονικές στους μαθητές μας. Τους ταξίδεψε στην απλότητα μέσα από την επιστροφή στις ρίζες μας, στα ήθη και στα έθιμα των ανθρώπων της υπαίθρου.

Αποχαιρετήσαμε όλοι το θέατρο Ολύμπιον λίγο σοφότεροι και γεμάτοι συναρπαστικές εικόνες και διδάγματα για τη ζωή, τη φιλία, την αγάπη για τη φύση. Σίγουρα όλα όσα βιώσαμε θα μας μείνουν αξέχαστα και όπως είπε ο Στέλιος Σπεράντζας «είναι από τα βιβλία που ξυπνούν τους λαούς και τους κάνουν μεγάλους»!