Η εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ¨ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ¨  του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού μας παρακολούθησαν την ιστορία κινουμένων σχεδίων ¨Τo μυστικό της Νίκης¨.

Η μικρή Νίκη μέσα από τη περιπέτειά της διδάσκει τα παιδιά να λένε ΟΧΙ σε ότι  τα ενοχλεί και να μην κρατάνε μυστικό από τους γονείς τους, γιατί μόνο έτσι μπορούν να προφυλαχθούν.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε με τη ψυχολόγο του Σχολείου μας κ. Τατιάνα Σαμαρά τα παιδιά εξέφρασαν τις απορίες τους πάνω στο ευαίσθητο αυτό θέμα κι έμαθαν τον ¨Κανόνα του Εσωρούχων¨.

Μέσα από αυτό τον κανόνα τα παιδιά κατανοούν ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά, πως πρέπει να αντιδράσουν και που να στραφούν για βοήθεια.

Δόθηκε στα παιδιά σε ηλεκτρονική μορφή το παραμύθι «Η Κίκο και το χέρι», καθώς και το έντυπο υλικό «Ο Κανόνας των Εσωρούχων», με οδηγίες για Γονείς, το οποίο μπορεί να αποτελέσει κίνητρο περαιτέρω συζήτησης στο οικείο οικογενειακό περιβάλλον κι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης και τερματισμού κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.