63ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων.

Για ακόμη μια φορά τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη απέσπασαν διακρίσεις με το δυναμικό παρόν που έδωσαν και φέτος στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών.

Το θέμα στο οποίο κλήθηκαν οι μαθητές να αποτυπώσουν γραπτά τις σκέψεις τους ήταν:

Θέμα Γυμνασίου:«Σε μια εποχή που συνταράσσεται από πολέμους και καταστροφές, οραματίζομαι ότι μπορώ να δημιουργήσω και να ζήσω σε έναν κόσμο χωρίς μίσος, εμπάθειες και αλληλοσπαραγμούς. Έναν κόσμο με αγάπη και ειρήνη».

Θέμα Λυκείου: «Βιώνοντας τη βία γύρω μας, αλλά και διεθνώς, σε διάφορες μορφές και γνωρίζοντας ότι οδηγεί σε δεινά, ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε ως προς το μέλλον μας. Πιστεύουμε όμως, ότι με την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βία και να επαναφέρουμε την ειρήνη στη ζωή μας».

Από τους μαθητές που συμμετείχαν διακρίθηκαν οι μαθήτριες Τσιμπάνη Μ. και η μαθήτρια Χαλαμπάκη Μ.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.Υπενθυμίζουμε ότι και πολλοί άλλοι μαθητές μας έχουν διακριθεί στον ίδιο διαγωνισμό στο παρελθόν.

Ευχόμαστε ολόψυχα θερμά Συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας που διακρίθηκαν αλλά και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν καθώς και στους καθηγητές που τους στήριξαν.