Οι επιτυχίες για τους μαθητές μας συνεχίζονται!!!

Μαθήτριά μας διακρίθηκε με τα χρώματα της Εθνικής  Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού 2016, στην Ολυμπιάδα 2016 και συμμετείχε στο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού ''Ιωάννης Σαββίδης'' για τα 90 χρόνια ίδρυσης του ΠΑΟΚ.

Την πέμπτη θέση ανάμεσα σε 93 σκακίστριες, από 42 χώρες, κατέκτησε η μαθήτρια μας Αβραμίδου Αναστασία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού Κορασίδες Κάτω των 16 που διεξήχθη στην Πράγα (18 Αυγούστου-27 Αυγούστου). Η διοργάνωση είχε για άλλη μία φορά ρεκόρ συμμετοχών μιας και το παρών έδωσαν πάνω από 1300 αθλητές! Έπειτα από 9 πολύωρους αγώνες κατάφερε η μαθήτριά μας  να συγκεντρώσει 6,5 βαθμούς (5 νίκες,  3 ισοπαλίες και μία ήττα). Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαθήτρια μας έχασε το ασημένιο μετάλλιο στο νήμα καθώς ηττήθηκε στον τελευταίο γύρο. (Στη φωτογραφία είναι με την άλλη Ελληνίδα κοπέλα που κατέκτησε την 3η θέση στην ίδια κατηγορία).

Την Ελληνική Εθνική Ομάδα Γυναικών Σκακιού εκπροσώπησε η μαθήτρια μας Αβραμίδου Αναστασία, στο Μπακού από τη 1 εώς τις 14 Σεπτεμβρίου, στο Ολυμπιακό Τουρνουά (αντίστοιχο του Ρίου μόνο που γίνεται κάθε 2 χρόνια). Το συγκεκριμένο τουρνουά αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός παγκοσμίως στα πνευματικά αθλήματα με συμμετοχή 2500 κορυφαίων αθλητών από 184 χώρες. Η μαθήτρια μας ''κάθισε'' για πρώτη φορά με τα γαλανόλευκα χρώματα στην τρίτη σκακιέρα (από τις 4) και συγκέντρωσε 7 βαθμούς στους 10 αγώνες (5 νίκες 4 ισοπαλίες 1 ήττα), έχοντας την καλύτερη συγκομιδή με διαφορά από τις άλλες κοπέλες. Αντίστοιχα στην κατηγορία της (καλύτερη τρίτη σκακιέρα) είχε βρεθεί μέχρι και την πρώτη τριάδα αλλά η κούραση των ημερών και ένα πρόβλημα με την υγεία της (είχε ξεκινήσει με 6,5 σε 7 αγώνες) την ανάγκασαν να υποχωρήσει στην 20η θέση (ανάμεσα σε 140 αθλήτριες).

Στο εορταστικό σκακιστικό τουρνουά που οργάνωσε ο ΠΑΟΚ για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του συμμετείχε η μαθήτρια μας Αναστασία Αβραμίδου. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Παλατάκι με την παρουσία πολλών κορυφαίων σκακιστών της πόλης μας αλλά και του γνωστού μπασκετμπολίστα Λάζαρου Παπαδόπουλου! Συγκέντρωσε 7 βαθμούς σε 9 αγώνες(6 νίκες 2 ισοπαλίες 1 ήττα από τον πρώτο της βαθμολογίας) και βγήκε πέμπτη στην γενική κατάταξη ανάμεσα σε 150 αθλητές. Στις ειδικές κατηγορίες κατέκτησε την δεύτερη θέση γυναικών και την πρώτη θέση στην κατηγορία παίδες-κορασίδες κάτω των 16.