¨Ανακαλύπτοντας τα χρώματα … με παιδικές πινελιές¨! – 2016

Στο πλαίσιο της Διαθεματικής Προσέγγισης:«Τα Χρώματα» τα Νήπια πειραματίστηκαν με τα χρώματα και ανακάλυψαν τις ιδιότητές τους μέσα από την  ομαδική εργασία.  

Χρώματα στη ζωή μας, χρώματα πάνω μας, χρώματα στη φύση, στη διάρκεια της ημέρας, της νύχτας, το ηλιοβασίλεμα, χρώματα του ουράνιου τόξου.

Τα χρώματα δίνουν στα παιδιά, από την πιο μικρή κιόλας ηλικία, το ερέθισμα να εκφράσουν στο χαρτί τον ψυχικό τους κόσμο, τις ιδέες τους, τις ανησυχίες τους. Η καθημερινή ενασχόληση των παιδιών με τα χρώματα στο Νηπιαγωγείο έχει σαν στόχο να εξοικειωθούν με τη χρήση τους και να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από αυτά με διάφορες τεχνικές.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας: ¨Ανακαλύπτω τα χρώματα¨ τα Νήπια πειραματίστηκαν με τα χρώματα και ανακάλυψαν τις ιδιότητές τους μέσα από την  ομαδική εργασία. Εμπνευσμένα από τα χρώματα της φύσης, στην αυλή του Σχολείου μας, χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και δημιούργησαν τη δική τους «παλέτα» χρωμάτων.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό καθώς τα χρώματα αποτελούν την πρώτη πηγή έμπνευσης για καλλιτεχνική δημιουργία.