« Ό,τι αγαπάς ξανάρχεται »

Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ στις 22 Ιουνίου μέσα σε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη αποχαιρέτησαν τους Αποφοίτους του 2016.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη οι Απόφοιτοί μας είχαν την ευκαιρία να τερματίσουν μουσικοχορευτικά τα σχολικά τους χρόνια.

Η βραδιά εξελίχθηκε μέσα σε μια καθ’ όλα εορταστική ατμόσφαιρα με τα χαμόγελα των αποφοίτων μας να φωτίζουν και να αντανακλούν χαρά και συγκίνηση συνάμα, στα πρόσωπα των γονέων, κηδεμόνων, καθηγητών και φίλων που παρακολουθούσαν συμμετέχοντας ενεργά σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων, κ. Αθανάσιος Φρυγανιώτης, ο κος Πέτρος και η κα Χαρά Φρυγανιώτη  απένειμαν τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά δώρα στους Αποφοίτους και τους ευχήθηκαν να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν την ενήλικη πλέον ζωής τους με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες, διαφυλάσσοντας στο ακέραιο το ήθος και την καλλιέργεια που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Οι Απόφοιτοί μας, θυμήθηκαν μέσα από το κινηματογραφικό πανί, όλα όσα έζησαν στους χώρους των Εκπαιδευτηρίων, τραγούδησαν στους ήχους του πιάνου και γιόρτασαν το νέο τους ξεκίνημα. Πηγή έμπνευσης της Αποφοίτησης 2016 αποτέλεσε ο συναρπαστικός κόσμος των βιβλίων που κρύβει τους  δικούς του παράξενους νόμους και τις δικές του περιπέτειες και άλλοτε λειτουργεί ως μέσο ψυχαγωγίας, ενώ άλλοτε ως μέσο εμβάθυνσης και διερεύνησης εσώψυχων προβληματισμών.  Για τους μαθητές η σχέση με το βιβλίο είναι βιωματική, μια μορφή έκφρασης που θα κινδύνευε να παραμείνει περιχαρακωμένη στον εαυτό της ως ατομική περίπτωση αν το Σχολείο δεν διαδραμάτιζε το δικό του καθοριστικό ρόλο υπερβαίνοντας με επιτυχία αυτόν τον σκόπελο καθώς καταφέρνει να μετατρέψει το ατομικό σε συλλογικό.

Η καθιερωμένη ταινία-αφιέρωμα στους Αποφοίτους με τίτλο: « Ό,τι αγαπάς ξανάρχεται » ξύπνησε θύμησες του παρελθόντος και μια γλυκιά αναπόληση διαχύθηκε στις σκέψεις των παρευρισκομένων.

Ανάψαμε τα φώτα της διόδου της ενήλικης ζωής και σβήσαμε τα φώτα της Σχολικής με στίχους και μουσικές που θα μείνουν στις καρδιές όλων μας. Ευχόμαστε τα δώρα που συνέθεσε το Σχολείο για τα παιδιά μας, να πραγματώσουν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν ανοίγοντας τις πόρτες των ονείρων τους με Αγάπη, Πίστη, Τύχη και Ελπίδα για ό,τι καλύτερο.

Καλό σας ταξίδι!!!!!