Τριήμερη εκδρομή στα όμορφα Ιωάννινα!

Από τις 18 έως και τις 20 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τριήμερη εκδρομή της α’ και β ΄Λυκείου, στα όμορφα Γιάννενα. Οι μαθητές είχαν τη  δυνατότητα να γνωρίσουν τόσο την πόλη όσο και τις ομορφιές του νομού Ιωαννίνων. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής, διασκέδασαν και πέρασαν ξέγνοιαστα και ευχάριστα όλες αυτές τις ημέρες της εκδρομής.

Την πρώτη μέρα αναχωρήσαμε από το Σχολείο μας το μεσημέρι με προορισμό τα Ιωάννινα, κάνοντας μία ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και φαγητό. Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, στο Epirus Palace όπου τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας. Μετά το βραδινό μας γεύμα διασκεδάσαμε σε club της πόλης.

Η δεύτερη μέρα περιελάμβανε περιήγηση στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Κατόπιν επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο του Περάματος, που βρίσκεται επάνω στο λόφο Γορίτσα, δίπλα στη λίμνη. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στα όμορφα δρομάκια της πόλης και κάναμε βόλτα μπροστά στη λίμνη Παμβώτιδα. Μετά τη στάση για το μεσημεριανό μας φαγητό, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ διασκεδάσαμε σε γνωστό ρεμπετάδικο της πόλης.

Την επόμενη μέρα πήραμε το καραβάκι και περάσαμε απέναντι  στο νησάκι - το μοναδικό «ανώνυμο» νησί σε λίμνη –που αναπαύεται στο κέντρο της λίμνης Παμβώτιδας. Επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Προεπαναστατικής Περιόδου, που στεγάζεται στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα όπου δολοφονήθηκε το 1822 ο Αλή Πασάς και περιηγηθήκαμε στα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Τέμενος Ασλάν Πασά, που στεγάζει το τριπλό Δημοτικό Μουσείο και βρίσκεται στην Ακρόπολη των Ιωαννίνων εντός του Κάστρου. Η επόμενη επίσκεψή μας ήταν στο Βυζαντινό Μουσείο, που στεγάζεται σε κτίριο που ανοικοδομήθηκε στα ερείπια του σεραγιού του Αλή Πασά. Μετά το μεσημεριανό μας φαγητό αναχωρήσαμε για τη Θεσσαλονίκη.

Η ώρα της επιστροφής δεν ήταν εύκολη, αφού μαθητές και καθηγητές, έπρεπε να αφήσουν πίσω τις όμορφες αναμνήσεις και τις απολαυστικές στιγμές της εκδρομής. Θα μείνουν όμως ζωντανές μέσα στην καρδιά μας για πάντα!