Για μια καλύτερη Επαγγελματική αποκατάσταση!

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, οι μαθητές του  Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, για τα Προγράμματα Σπουδών και τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της Κύπρου και ειδικότερα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες και να λύσουν απορίες σχετικά με τα Προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο και τη μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει τις ρίζες του στο Intercollege-που ιδρύθηκε το 1980, αναπτύχθηκε γοργά και καθιερώθηκε ως το κορυφαίο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα του τόπου, τόσο από πλευράς μεγέθους όσο και από πλευράς επιπέδου.

Αποστολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι να παρέχει στους φοιτητές του Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, καθώς και την απαραίτητη στήριξη για την πραγμάτωση των Ακαδημαϊκών και Επαγγελματικών τους στόχων, βοηθώντας τους να υιοθετήσουν ρόλους ευθύνης στο ραγδαία μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο της συνεργασίας και της αλληλεξάρτησης.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διακρίνεται για μια σειρά από πλεονεκτήματα που προσφέρει και που το καθιστούν μια μοναδική επιλογή. Κάποιοι από αυτούς είναι:

 1. Καλή Φήμη / Κύρος
  Είναι το μεγαλύτερο μη-κρατικό πανεπιστήμιο της Κύπρου, με πέραν των 5500 φοιτητών, ενώ ταυτόχρονα χαίρει της καλύτερης φήμης μεταξύ του κοινού και των εργοδοτών.
 2. Εκπαιδευτικό Επίπεδο
  Σε επανειλημμένες έρευνες που διεξήχθησαν, βάσει της κοινής γνώμης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναδείχθηκε ως «το πιο αξιόλογο» μη-κρατικό Πανεπιστημιακό ίδρυμα του τόπου.
 3. Αναγνώριση Πτυχίων
  Πέραν της γενικής κρατικής αναγνώρισης, τα πτυχία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι πλήρως αναγνωρισμένα και από τα αρμόδια επαγγελματικά σώματα.
 4. Ελληνική Γλώσσα
  Μερικοί κλάδοι προσφέρονται εξ ολοκλήρου στα Ελληνικά (π.χ. Κοινωνική Εργασία, Παιδαγωγικές Σπουδές - Δάσκαλοι/Νηπιαγωγοί ). Σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους οι φοιτητές των πρώτων δύο ετών μπορούν να πάρουν όσα μαθήματα επιθυμούν στα Ελληνικά, ενώ παράλληλα θα κάνουν ενισχυμένα Αγγλικά. Το σύστημα 2+2 (2 χρόνια Ελληνικά + 2 Αγγλικά) διασφαλίζει ότι οι φοιτητές δεν θα δυσκολευτούν στην αρχή, ενώ παράλληλα, μέχρι να τελειώσουν, θα γνωρίζουν καλά Αγγλικά - σημαντικό προσόν για σκοπούς εργοδότησης, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.
 1. Δυνατότητες Μετεγγραφής
  Το Πανεπιστήμιο συμμετέχει σε προγράμματα κινητικότητας/ανταλλαγής φοιτητών (π.χ. Erasmus) με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν την κουλτούρα άλλων χωρών για ένα τετράμηνο ή για ένα χρόνο, στο πλαίσιο των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα μετεγγραφής σε Βρετανικά ή άλλα πανεπιστήμια, μετά τον 1ο ή 2ο χρόνο σπουδών, ή μετά το πρώτο πτυχίο για μεταπτυχιακές σπουδές.
 2. Κορυφαίες Επιτυχίες
  Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει εξασφαλίσει πολλές και σημαντικές επιτυχίες, που ξεπερνούν τα όρια της Κύπρου.
 3. Άριστο Φυσικό και Ανθρώπινο Περιβάλλον
  Το Πανεπιστήμιό μας διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, άνετα αμφιθέατρα, καφετέριες, εστιατόριο, γυμναστήριο, κινηματογράφο κ.ο.κ. - προσφέροντας ένα ευχάριστο περιβάλλον μάθησης, αλλά και ψυχαγωγίας.
 4. Φοιτητική Ζωή
  Ένα Πανεπιστήμιο δεν είναι απλώς ένας χώρος μάθησης, αφού σε αυτό ο νέος ζει τα πιο αξέχαστα χρόνια της ζωής του. Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δραστηριοποιούνται ενδιαφέροντες φοιτητικοί όμιλοι, αθλητικές ομάδες και λαμβάνουν χώρα καλλιτεχνικές, κινηματογραφικές και άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, που δημιουργούν ένα πλαίσιο αξέχαστων εμπειριών.
 5. Εργοδότηση Αποφοίτων
  Στις δύσκολες σημερινές μέρες, όπου η εξασφάλιση εργασίας από τους νέους πτυχιούχους δεν είναι εύκολη, το Πανεπιστήμιο στηρίζει τους απόφοιτους του με κάθε δυνατό τρόπο.
 6. Ευρωπαϊκά Επίπεδα
  Το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης.
 7. Ηγέτης στην Τριτοβάθμια
  Τα διάφορα πλεονεκτήματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας «συμπυκνώνονται» στο γεγονός ότι σήμερα διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του τόπου, διατηρώντας το προβάδισμα σε όλους τους τομείς σύγκρισης, πράγμα που το καθιστά τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στον τομέα του.

Εμείς, με την ευαισθησία που μας διακρίνει, θα συνεχίσουμε δυναμικά και για την όσο το δυνατόν πληρέστερη  ενημέρωση των μαθητών μας σε θέματα που αφορούν την επαγγελματική τους  αποκατάσταση!!!