«Εκκλησία και Θρησκεία. Μια σχέση πολύπλευρη και πολυεπίπεδη».

Το Σχολείο μας για δεύτερη χρονιά πήρε μέρος με μεγάλη επιτυχία στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο: «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο» που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το διοργάνωσε το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος», με την επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία του Σχολικού Συμβούλου κ. Πολύβιου Στράντζαλη.

Στόχος του Συνεδρίου είναι : α. Να εμβαθύνουν οι μαθητές σε φιλοσοφικές θεωρίες και να τις αντιπαραθέσουν με χριστιανικές αλήθειες. β. Να συνδέσουν τη γνώση με την εμπειρία της καθημερινότητάς τους. γ. Να προτείνουν τρόπους διαλογικής συνάντησης της Χριστιανικής σκέψης και ζωής με τις αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου (καλλιτεχνικές, φιλοσοφικές, επιστημονικές, πολιτικές, κοινωνικές) δ. Να τοποθετηθούν κριτικά και να αξιολογήσουν τους τρόπους προσέγγισης των νέων με την Χριστιανική σκέψη και ζωή. ε. Να εντοπίσουν τα όρια της ηθικής και δη της Χριστιανικής ηθικής στις εφαρμογές της Επιστήμης.

Η ομάδα του Σχολείου μας, αποτελούμενοι από τους μαθητές-μαθήτριες: Γαζή Α., Δημητριάδου Λ. και Σιμωνόπουλο Π., παρουσίασε το θέμα: «Εκκλησία και Θρησκεία. Μια σχέση πολύπλευρη και πολυεπίπεδη».

Φιλοδοξία του Συνεδρίου ήταν να  ερευνήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές πτυχές της Χριστιανικής ζωής στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά και τη σχέση του Χριστιανισμού με την Επιστήμη, την Τέχνη και τη Φιλοσοφία, να αναπτύξουν έναν γόνιμο προβληματισμό πάνω σε ζητήματα ηθικής, καθώς και στη σχέση αυτής με τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και να αποκομίσουν γνώσεις, τις οποίες μεταφέρουν στο συνέδριο με τρόπο που θα επιλέξουν οι ίδιοι.