Ταξιδεύοντας στην Αρχαία κ Νεότερη Ελλάδα με τη Μουσική!

Εντυπωσίασε η παράσταση του ΛύρΑυλου, η οποία αποτελεί ένα πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Φτιαγμένο με μεράκι, χιούμορ και αγάπη, το γοητευτικό αυτό θέαμα και ακρόαμα μας καθήλωσε και μας ταξίδεψε στο χωροχρόνο.

Σαράντα ανακατασκευασμένα Μουσικά όργανα αυτοσχέδια από ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά της φύσης, όπως ποτέ δεν τα είχαμε φανταστεί, όπως ποτέ δεν τα είχαμε ακούσει.

Κλειδιά, τρόμπες ποδηλάτων, λάστιχα ποτίσματος, ψαροκασέλες, πόδια και κέρατα ζώων, κοχύλια, χωνιά λαδιού, καλάμια, γλάστρες μετατράπηκαν σε μελωδικά και κρουστά όργανα και άνοιξαν δρόμους στη δημιουργία και την έκφραση.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά διευρύνοντας τις γνώσεις, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, σ΄αυτή την ξεχωριστή παράσταση γεμάτη ευαισθησία και όμορφο καθαρό Ελληνικό χρώμα.

Πήραν πρωτότυπες ιδέες πώς να χρησιμοποιήσουν υλικά της καθημερινότητας, για να δώσουν μελωδική ζωή και ρυθμό στα συναισθήματα και στις σκέψεις τους.

Η Μουσική υπάρχει μέσα μας από το πρώτο χτύπημα της καρδιάς μας, από την πρώτη μας πνοή. Ευκαιρία να επανενωθούμε με τα πηγαία ένστικτά μας.

Ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε τους εμπνευσμένους από το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα καινούριους δημιουργούς. Ανακυκλώνουμε και γινόμαστε οργανοποιοί.