Τα «Γουρουνάκια-Κουμπαράδες».

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, τα Νηπιαγωγεία  των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Γουρουνάκια-Κουμπαράδες», του Ευγένιου Τριβιζά, από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης, στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Ο πολυγραφότατος συγγραφέας μας, Ευγένιος Τριβιζάς, μας ταξίδεψε με το έργο του στη χώρα της Κουμπαραδουάη, όπου βρέχει κάθε τόσο κάθε λογής νομίσματα, με τα οποία άλλα γουρουνάκια-κουμπαράδες γεμίζουν, ενώ άλλα μένουν αδειανά. Έτσι, παρακολουθήσαμε την ιστορία δύο φίλων κουμπαράδων, που, ενώ ο ένας γέμιζε νομίσματα, ο άλλος παρέμεινε αδειανός.

Μέσα σ΄ αυτή τη συνθήκη δοκιμάζονται σχέσεις και φιλίες, φανερώνονται χαρακτήρες. Το μήνυμα όμως του έργου του «προικισμένου ποιητή των παραμυθιών», σύμφωνα με χαρακτηρισμό άλλωστε που αποδίδει ο Γ.Δ.Μπαμπινιώτης- στον Ε. Τριβιζά, είναι ξεκάθαρο και φυσικά αισιόδοξο: μόνο η δύναμη της φιλίας μπορεί να νικήσει το αδιέξοδο, στο οποίο οδηγεί η απληστία του χρήματος.

Ο εξαιρετικός θίασος, τα φαντασμαγορικά κοστούμια, σε συνδυασμό με εξαιρετική μουσική επένδυση και χορογραφία, τα πρωτότυπα σκηνικά και κουστούμια, με το άρτιο θεατρικό κείμενο μας έκαναν όλους – ακόμα και αυτούς που δεν είμαστε- να νιώσουμε παιδιά και να συνταξιδέψουμε με τα πραγματικά παιδιά – τους μαθητές μας- στην περιπέτεια, τ΄  όνειρο και την αθωότητα.