Η Εκδρομή ορόσημο της Σχολικής μας ζωής! – 11/2015

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των μαθητών της γ΄ Λυκείου, των Εκπαιδευτηρίων μας, στην όμορφη Ιταλία που διήρκησε από την 01 έως τις 07 Νοεμβρίου 2015.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν  τις σημαντικότερες πόλεις της Ιταλίας και να ξεναγηθούν στα ιστορικά τους κέντρα, εντυπωσιαζόμενοι από τα επιβλητικά μνημεία και την απαράμιλλη αρχιτεκτονική τους.

Την πρώτη μέρα ξεκινήσαμε το πρωί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», της Θεσσαλονίκης, και έπειτα από δύο περίπου ώρες βρεθήκαμε στο γραφικό Μπέργκαμο . Πρώτος σταθμός της εξόρμησής μας ήταν η πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, η απίστευτα ρομαντική Βερόνα. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη πανέμορφη πόλη των Δόγηδων και των καναλιών , τη μαγευτική Βενετία . Ξεναγηθήκαμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, με τον ομώνυμο επιβλητικό ναό,  στο παλάτι των Δόγηδων , στη γέφυρα των στεναγμών και στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Επόμενος σταθμός ήταν η πόλη των Μεδίκων και της Αναγέννησης , η γοητευτική Φλωρεντία . Περιπλανηθήκαμε στο ιστορικό της κέντρο , όπου θαυμάσαμε τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των λουλουδιών με τον ξακουστό τρούλο του Μπρουνελέσκι , το παλάτσο Βέκκιο ,το Πόντε Βέκκιο, ενώ μείναμε άναυδοι με τη θέα της πόλης από το λόφο του Μιχαήλ Άγγελου .

Ακολούθησε η πανοραμική ξενάγηση στην πόλη σύμβολο - που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη από κάθε μέρος του κόσμου - την αιώνια Ρώμη .

Στην πόλη μνημείο επισκεφθήκαμε τη μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης, το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό , το λόφο του Καπιτωλίου όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη  , το περίφημο Κολοσσαίο , το Πάνθεον , την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια, όπου δεσπόζει το μνημείου του Βίκτωρα Εμμανουήλ , τη φαντασμαγορική φοντάνα ντι Τρέβι, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα , τη πασίγνωστη πιάτσα Ναβόνα , τη πίατσα ντι Σπάνια και τη πιάτσα Μπαρμπερίνι .

Τέλος, ξεναγηθήκαμε στη νεκρόπολη της Πομπηίας , την πόλη που καταστράφηκε το 79 μ.Χ. από τις στάχτες του Βεζούβιου . Θαυμάσαμε το θέατρο της , τις κατοικίες των αρχόντων , τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ.,  τους πετρόστρωτους δρόμους και το Ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα .

Με ενδιάμεση στάση για φαγητό στο πανέμορφο Σαλέρνο , στην ακτογραμμή Αμάλφι καταλήξαμε στο Μπάρι, όπου και επιβιβαστήκαμε στο πλοίο της επιστροφής .

Κατά την άφιξή μας στην Ελλάδα, περιηγηθήκαμε στα ιστορικά Γιάννενα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το μαγευτικό μας ταξίδι στη χώρα σταθμό της αναγέννησης ,την Ιταλία .

Το ταξίδι τελείωσε , όμως οι μυρωδιές και οι γεύσεις από την Ιταλία θα μείνουν ανεξίτηλες και θα συντροφεύουν τη ζωή των μαθητών για πάντα, θυμίζοντάς τους αυτή τη εκδρομή ΟΡΟΣΗΜΟ της μαθητικής τους ζωής .

Καλή δύναμη και καλή τύχη σε όλους !!!