¨ΑΘΛΗΤΗΣ – ΑΘΛΗΤΡΙΑ της Χρονιάς 2015¨

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη  στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν περισσότερους μαθητές στον χώρο του Αθλητισμού διοργάνωσαν για 20η συνεχή χρονιά τον  διαγωνισμό "Αθλητής & Αθλήτρια της χρονιάς" που είναι θεσμός για το Σχολείο μας.

Ο θεσμός αυτός έχει σαν στόχο να μεταδώσει στους μαθητές τη φιλοσοφία των αθλητικών προγραμμάτων του Σχολείου μας η οποία βασίζεται στην πολύπλευρη κινητική και αθλητική αξιοποίηση και όχι στην πρόωρη εξειδίκευσή τους στον χώρο του Αθλητισμού.

Η αξιολόγηση των μαθητών για τον διαγωνισμό αυτό γίνεται βάσει ενός συστήματος βαθμολόγησης σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν μέρος, και νικητές αυτού του διαγωνισμού είναι ο μαθητής και η μαθήτρια που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Τα Αθλήματα (Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Τένις, Κολύμβηση, Αγώνες ταχύτητας).

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Bόλεϊ και Ποδοσφαίρου στις Αθλητικές εγκαταστάσεις και στα γήπεδα του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη. Στους αγώνες συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Ε΄ και Στ΄ τάξης, οι οποίοι αγωνίστηκαν μέσα σ΄ ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας, στο πλαίσιο της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης των Εκπαιδευτηρίων μας , «ΑΘΛΗΤΗΣ-ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ».

Χαρακτηριστικός ήταν ο τελικός αγώνας στο Ποδόσφαιρο, του οποίου το αποτέλεσμα κρίθηκε μετά από παράταση και πέναλτι, ανεβάζοντας την αγωνία μαθητών και δασκάλων στα ύψη. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο τελικός αγώνας στο Βόλεϊ, προσφέροντας τη χαρά, την ικανοποίηση και τη νίκη στις μαθήτριες που συμμετείχαν.

Παράλληλα στο Σχολείο μας έγινε τουρνουά Σκάκι και συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μας. Το Σκάκι είναι ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν μαθαίνοντας, καθώς αναπτύσσει τη μαθηματική σκέψη και καλλιεργεί την αποφασιστικότητα και τον αυτοέλεγχο. Επίσης, συμβάλλει στην ανάπτυξη του ορθολογικού τρόπου σκέψης, στην προώθηση της δημιουργικής φαντασίας, στην εξάσκηση της μνήμης, της συγκέντρωσης, όπως και στην κατανόηση και εξοικείωση με μεθοδικούς τρόπους συλλογισμού.Οι αγώνες Σκάκι ήταν 5 γύρων με σύντομο χρόνο σκέψης.Παράλληλα με τους αγώνες έγινε αγώνας επίδειξης Σιμουλτανέ (αντιμετώπιση πολλών αντιπάλων ταυτόχρονα) από τον Πρωταθλητή Ελλάδος και αθλητή της Ε.Σ.Θ. Δαλακλή Γ.,με ελεύθερη συμμετοχή για μικρούς μαθητές και μεγάλους.Την επιμέλεια των αγώνων αλλά και της διοργάνωσης (διαιτησία,σύστημα κληρώσεων,σκακιέρες κ.ά.)είχαν τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης.

Συγχαίρουμε Όλους  τους  μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν και απόλαυσαν τους αγώνες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, γεύθηκαν τη χαρά της συμμετοχής, διεκδικώντας την κατάκτηση μεταλλίων και κυπέλων.

Aθλητής χρονιάς για το 2015 είναι ο μαθητής της Στ΄1 Πάγιος Ν. ,στη 2η θέση ο Παρασκευάς Δ. από το Στ΄2 και στην 3η θέση ο Λιώτης Δ.από το Ε΄2. Αθλήτρια της χρονιάς 2015 είναι η μαθήτρια του Στ΄2 Μυλωνά Α. ,στη 2η θέση η Νικάκη Ο. του Στ΄2 και στην 3η θέση η Ζεμπιλιάδου Ε. του Στ΄2.