Σχίζοντας τα νερά στην 3η Πανελλήνια Θέση!

Ένας μικρός με μεγάλες διακρίσεις! Ο Μαθητής μας Υψηλάντης Π. κατέκτησε την 3η Πανελλήνια θέση στο Πρωτάθλημα της Κωπηλασίας. Συνολικά έλαβαν μέρος 28 σωματεία με 404 αθλητές κι αθλήτριες.

Ο μαθητής μας Υψηλάντης Παναγιώτης, αν και πρώτη χρονιά παίδας, αγωνίστηκε στο αγώνισμα διπλό σκιφΕφήβων και συναγωνίστηκε επι ίσοις όροις αθλητές έως και 3 χρόνια μεγαλύτερους.

Η αυλαία των αγώνων άνοιξε με τα προκριματικά του αγωνίσματος του διπλού σκιφ και το πλήρωμα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, το οποίο με τον Υψηλάντη Π. στη σύνθεσή του κατέλαβε την πρώτη θέση στη σειρά του και πέρασε απευθείας στον ημιτελικό αποφεύγοντας τους επαναληπτικούς. Το αξιοσημείωτο ήταν ότι έκαναν και τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών και ήταν οι μόνοι που έπεσαν κάτω από το φράγμα των 7 λεπτών στα 2000μ.

Την επόμενη μέρα οι ημιτελικοί ξεκίνησαν πάλι με το αγώνισμα, όπου συμμετείχε ο μαθητής μας. Με μία επίσης εξαιρετική κούρσα τερμάτισαν πάλι στην πρώτη θέση αφήνοντας προπονητές και παράγοντες άφωνους.

Μετά από  περίπου δύο ώρες δόθηκε η εκκίνηση του Τελικού του διπλού σκιφ Εφήβων με όλο τον κόσμο (Φιλάθλους-Αθλητές-Προπονητές-Παράγοντες) να παρακολουθούν ίσως τη συναρπαστικότερη κούρσα του 3ημέρου. Κάνοντας μία εξαιρετική εκκίνηση το πλήρωμα του Ι.Ο.Θ., με τον Παναγιώτη σε εξαιρετική μέρα, πετάχτηκε μπροστά κάνοντας το πλήρωμα του Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β.,  που αποτελείται από αθλητές της Εθνικής Ομάδας Εφήβων και Παγκόσμιων Πρωταθλητών να προσπαθήσουν, για να περάσουν στην πρώτη θέση. Και ενώ η πρώτη θέση φάνηκε να ξεκαθαρίζει, οι θεατές καθηλωμένοι παρακολουθούσαν 3 πληρώματα να πηγαίνουν δίπλα δίπλα μέχρι τα 1700μ, όπου το πλήρωμα των Ιωαννίνων άρχισε να χάνει έδαφος. Όμως ο αγώνας επιφύλασσε συναρπαστικό φινάλε, αφού οι «μικροί» κρατιόταν δίπλα δίπλα με το πλήρωμα του Ν.Ο.Θ. που αποτελείται από αθλητές της Εθνικής Ομάδας Εφήβων και πρώτους Βαλκανιονίκες. Η κούρσα συνεχίστηκε έτσι μέχρι 15μ. πριν ακουστεί η κόρνα του τερματισμού. Εκεί φάνηκε η διαφορά ηλικίας και εμπειρίας, όπου επέτρεψε το πλήρωμα του Ν.Ο.Θ. να καταλάβει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας το πλήρωμα του Παναγιώτη στην τρίτη θέση για μόλις 1,5 δευτερόλεπτο.

Έτσι δικαιωματικά ο μαθητής μας Υψηλάντης Παναγιώτης με το πλήρωμά του κατέκτησαν την Τρίτη Πανελλήνια Θέση και απέκτησαν τον σεβασμό όλων, γεγονός το οποίο φάνηκε με το χειροκρότημα μετά το τέλος του αγώνα, κατά τη διάρκεια της απονομής, αλλά και από τα Συγχαρητήρια προπονητών-παραγόντων και αθλητών. Μετά το τέλος των απονομών ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης έδωσε τα Συγχαρητήρια του και φωτογραφήθηκε με τον Παναγιώτη.

Τα θερμά μας Συγχαρητήρια στον μαθητή μας Υψηλάντη Π. και του ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!