«Το Show της Επιστήμης» «Τα Αστέρια του Φαραώ»

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Γυμνασίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, όπου παρακολούθησαν δύο θεάματα.

Το πρώτο διαδραστικό θέαμα είχε τίτλο « Το Show της Επιστήμης ». Τα παιδιά έγιναν μάρτυρες χημικών αντιδράσεων, θεαματικών εκρήξεων, και εντυπωσιακών δράσεων αλλά και με τις παραξενιές της Φυσικής, μέσα από ένα διαδράστικο παιχνίδι. Το show της επιστήμης μέσα από την παρουσίαση των εντυπωσιακών πειραμάτων  φανερώνει ότι η επιστήμη και η τεχνολογία βρίσκονται παντού γύρω μας και μπορούν να είναι διασκεδαστικές.

Η δεύτερη προβολή που παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες μας είχε τίτλο «Τα Αστέρια του Φαραώ». Σε αυτήν τα παιδιά ταξίδεψαν στην Αίγυπτο και μέσα από την μηχανή του χρόνου μπήκαν στη φιλοσοφία των Αιγυπτίων στην επιστήμη των Αστερισμών και την σχέση τους με τον χρόνο και ξεναγήθηκαν τρισδιάστατα στα μεγαλειώδη μνημεία του Αιγυπτιακού πολιτισμού. Το ταξίδι στα μνημεία της Αρχαίας Αιγύπτου που μαρτυρούν τη στενή σχέση της ζωής των Αιγυπτίων με τα αστέρια και διάφορα αστρονομικά φαινόμενα.

Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία για όλους μας!