Η Εκδρομή ορόσημο της Σχολικής μας ζωής! – 02/2015

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των μαθητών της γ΄ λυκείου, των Εκπαιδευτηρίων μας, στην όμορφη Κρήτη που διήρκησε από τις 20 έως τις  23 Φεβρουαρίου 2015.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα Ιστορικά και Πολιτιστικά σημεία του νησιού, να αντιληφθούν για ακόμη μια φορά το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού και να αισθανθούν περήφανοι για άλλη μια φορά για την καταγωγή τους.

Την πρώτη μέρα ξεκινήσαμε το πρωί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και ύστερα από μία ώρα βρεθήκαμε στο όμορφο Ηράκλειο. Πρώτος σταθμός της εξόρμησής μας ήταν η μύησή μας στο Μινωικό πολιτισμό, ο οποίος ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μας, όταν ξεναγηθήκαμε στην ιστορική Κνωσό. Στη συνέχεια τιμώντας τον Έλληνα λογοτέχνη Ν. Καζαντζάκη επισκεφτήκαμε τον τάφο του που βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου. Ακολούθησε τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα περιπλανηθήκαμε στα γραφικά σοκάκια του Ηρακλείου. Η βραδινή διασκέδαση ήταν απολαυστική, αφού χορέψαμε στους ρυθμούς ξένης και ελληνικής μουσικής σε γνωστό club της πόλης.

Την επόμενη μέρα, νωρίς το πρωί, ξεκινήσαμε προκειμένου να επισκεφτούμε την ιστορική Μονή Αρκαδίου, που βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου καθώς και τα γραφικά Χανιά στα οποία και γευματίσαμε. Το απόγευμα βρεθήκαμε στην πόλη του Ρεθύμνου και διασκεδάσαμε στους καρναβαλικούς ρυθμούς της. Αργά το βράδυ επιστρέψαμε στο Ηράκλειο, όπου ακολούθησε διασκέδαση σε γνωστό ρεμπετάδικο της πόλης.

Η επίσκεψη στην ιστορική Γόρτυνα και στο ανάκτορο της Φαιστού την επομένη, μας απέδειξε περίτρανα για ακόμη μια φορά το μεγαλείο των προγόνων μας. Το μεσημέρι καταλήξαμε στα φημισμένα Μάταλα, όπου διαπιστώσαμε ότι το νησί της Κρήτης έχει τελικά πολλά και διαφορετικά πρόσωπα. Το βράδυ ακολούθησε νυχτερινή διασκέδαση σε γνωστό club της πόλης κλείνοντας την Αποκριά.

Την τελευταία ημέρα επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και το ενυδρείο της Πόλης. Η ημέρα της επιστροφής δεν ήταν εύκολη, αφού οι μαθητές έπρεπε να αφήσουν πίσω τους το όμορφο νησί της Κρήτης.

Οι θύμησες όμως από την εκδρομή αυτή θα συντροφεύουν τη ζωή των μαθητών για πάντα, αφού κλείνει φέτος ένας κύκλος της μαθητικής τους ζωής.

Καλή δύναμη – Καλή τύχη σε όλους!!!