Υπέροχες στιγμές στον μαγευτικό Βόλο !

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της α΄ και β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, στο Βόλο, η οποία διεξήχθη από τις 13 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2015. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τόσο την πόλη όσο και τις ομορφιές του νομού Μαγνησίας. Τα παιδιά  περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής, διασκέδασαν και πέρασαν ξέγνοιαστα και ευχάριστα όλες αυτές τις ημέρες της εκδρομής.

Την πρώτη μέρα αναχωρήσαμε από το Σχολείο μας το μεσημέρι με προορισμό το Βόλο, με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και φαγητό. Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, όπου τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας. Το βράδυ διασκεδάσαμε σε ρεμπετάδικο της πόλης.

Η δεύτερη μέρα περιελάμβανε περιήγηση στην όμορφη Μακρυνίτσα, «το μπαλκόνι του Πηλίου», όπου περπατήσαμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της και απολαύσαμε πανοραμικά τον Παγασητικό κόλπο. Στη συνέχεια κάναμε στάση για φαγητό στην όμορφη και παραδοσιακή Πορταριά, στο Πήλιο, τη γη των Κενταύρων, ένα τόπο απαράμιλλης ομορφιάς. Το βράδυ διασκεδάσαμε σε γνωστό Club της πόλης.

Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε την πόλη του Βόλου. Ίσως την ομορφότερη και σίγουρα την πιο δημοφιλή πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, με πλούσια ιστορία που μας πάει πίσω στην αρχαία Ιωλκό, την πόλη των Αργοναυτών. Ο Βόλος χρωστάει τη γοητεία του κυρίως στην υπέροχη παραλία του, την καλή ρυμοτομία, το γειτονικό Πήλιο και φυσικά στα φημισμένα τσιπουράδικά του, μια… ιεροτελεστία που ξεκίνησε μάλλον από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922 και έγινε θεσμός.

Η βόλτα στην παραλία ξεκίνησε από τα δυτικά, από το Δημοτικό Θέατρο Βόλου (με τη μεγαλύτερη, όπως περηφανεύεται, σκηνή των Βαλκανίων). Πιο πέρα το Δημαρχείο του Βόλου, σχεδιασμένο από τον σπουδαίο Δημήτρη Πικιώνη. Λίγο πιο πίσω από το μέτωπο της παραλίας, αλλά με θέα προς τη θάλασσα, το νεοκλασικό του Δημοτικού Ωδείου και πίσω του το μοντέρνο, σε μορφή γυάλινου πύργου, Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο ντε Κίρικο. Ξεχώρισε επίσης το κινηματοθέατρο Αχίλλειον, χτισμένο το 1925 σε σχέδια του Βολιώτη αρχιτέκτονα Κ. Αργύρη, που συνεχίζει να λειτουργεί και σήμερα. Οι ασημένιοι θόλοι των καπναποθηκών του Παπαστράτου κυριάρχησαν για χρόνια στις καρτ ποστάλ, όπου σήμερα εκεί στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στην ανατολική άκρη της παραλίας δεσπόζει η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το πάρκο. Χτισμένη το 1936 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου έγινε σημείο αναφοράς της σύγχρονης πόλης. Ιδιαίτερο χρώμα προσδίδουν τα πολλά ποδήλατα που χρησιμοποιούν οι Βολιώτες για τις μετακινήσεις τους.

Η ημέρα της επιστροφής δεν ήταν εύκολη, αφού μαθητές και καθηγήτριες, έπρεπε να αφήσουν πίσω τις όμορφες αναμνήσεις και τις απολαυστικές στιγμές της εκδρομής.

Θα μείνουν όμως ζωντανές μέσα στην καρδιά μας για πάντα!