Το να είσαι ο εαυτός σου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να είσαι!

Το να είσαι ο εαυτός σου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να είσαι; Πώς…. μπορείς να πεις σε έναν έφηβο  και να τον πείσεις ! 

Πως μπορείς να πεις σε έναν νέο – έφηβο  και να τον πείσεις   ότι το να είναι ο εαυτός του είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να είναι; Λαμβάνοντας υπόψη μας όλες τις παραμέτρους της ζωής ενός νέου φαντάζει πολύ δύσκολο.

Το Σχολείο μας, τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, ευαισθητοποιημένο στα νεανικά προβλήματα  άγγιξε το θέμα αυτό  με μια διαδραστική, θεατρική παράσταση. Από τις 20-01-2015 μέχρι τις 23-01-2015 τα παιδιά όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου παρακολούθησαν μια χιουμοριστική ιστορία για το κυνήγι της αναγνώρισης . Μια θεατρική παράσταση μέσα στις τάξεις, φτιαγμένη από νέους  ανθρώπους, απευθυνόμενη σε νέους από την Πειραματική σκηνή (Δεν) Είμαι Πρό*.

Δύο  ηθοποιοί αφηγούνται την ιστορία της γνωριμίας τους. Ο Άρης είναι ένας έφηβος όπως τόσοι και τόσοι όλοι. Μόνο που, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, έχει καταφέρει να γίνει «αόρατος» για να μην τον ενοχλεί και να μην τον πληγώνει κανείς. Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται στο σχολείο του η Νάγια, η καινούργια μαθήτρια από την Ιταλία. Ο Άρης θα ήθελε η Νάγια να τον προσέξει, αλλά η Νάγια δεν τον βλέπει, αφού έχει περάσει τόσον καιρό «αόρατος». Από εκείνη τη στιγμή, ο Άρης αποφασίζει να γίνει προ*, να σταματήσει να είναι πια «αόρατος». Αυτή είναι η ιστορία για το πώς ο Άρης άρχισε να ενοχλεί και να πληγώνει τους πάντες γύρω του και πως ο ένας, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του άλλου, αποφάσισε να υιοθετήσει όλους τους άλλους “ρόλους” πλην του εαυτού του.

Αγγίζοντας τις νεανικές ευαισθησίες και σεβόμενοι τους νεανικούς προβληματισμούς τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη επιδιώκουν, μέσω μιας ηθικοπλαστικής  προσέγγισης, να συνδράμουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των εφήβων, για να αποτελέσουν υπεύθυνα και ολοκληρωμένα μέλη της κάθε κοινωνίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας με απόλυτη υπευθυνότητα για τη διαμόρφωση ισχυρών προσωπικοτήτων, καθώς στηρίζουμε τους νέους , το μέλλον της κοινωνίας μας!!!