Ενημέρωση Βρετανικών Πανεπιστημίων στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη – 2015

Στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των τμημάτων Βρετανικών Πανεπιστημίων από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων του Βρετανικού Συμβουλίου  κον. Κ. Γεωργίου.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν τα Βρετανικά κολλέγια και Πανεπιστήμια, το χρονοδιάγραμμα υποβολής μιας αίτησης, τις προϋποθέσεις για την έγκριση της αίτησής τους καθώς και για τον τρόπο  και το κόστος διαβίωσης στη Μεγάλη Βρετανία. Παράλληλα παρουσιάστηκαν συγκριτικές μελέτες που αποδεικνύουν το κύρος των Βρετανικών Πανεπιστημίων και τη διεθνή αναγνώριση των τίτλων σπουδών, που μπορεί να αποκτήσει ο σπουδαστής καθώς και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης του.

Στο τέλος της παρουσίασης, οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις στον κον Κ. Γεωργίου σχετικά με διαδικαστικά θέματα που αφορούν τη διαβίωσή τους στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ομιλία αυτή εντάσσεται στις ενημερωτικές δράσεις των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών.

Παράλληλα ενημερώνουμε ότι από  το 2008 στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη λειτουργεί  Γραφείο Συμβουλευτικής και Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας στα πρότυπα ανάλογων γραφείων σταδιοδρομίας που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, του Εξωτερικού και των Η.Π.Α.

Στόχος μας  είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να προσεγγίσουν ομαλά τη μελλοντική τους σταδιοδρομία και να αναζητήσουν εργασία ανάλογη με τις γνώσεις τους και τα θέλω τους, παρέχοντας πληροφόρηση σχετικά με τις δυνατότητες που τους προσφέρονται.

Οι κυριότεροι τομείς παρεχόμενης πληροφόρησης είναι, όσον αφορά τις επιλογές σπουδών, τα προγράμματα σπουδών ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Επιπλέον, παρέχουμε  συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικών επιστολών, τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού, το σχεδιασμό σταδιοδρομίας και τεχνικές αναζήτησης εργασίας,  ενημερώνουμε και  προετοιμάζουμε  τις αιτήσεις των παιδιών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Συγκεκριμένα το Γραφείο δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς:

Πληροφόρηση:
Παρέχει σε μαθητές, φοιτητές και αποφοίτους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σε ζητήματα που συνδέονται με:

  • την ολοκλήρωση των βασικών σπουδών
  • τις μεταπτυχιακές σπουδές

Συμβουλευτική υποστήριξη:

Η συμβουλευτική υποστήριξη αφορά:

  • στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας και τον επαγγελματικό προσανατολισμό
  • στην αξιοποίηση των ικανοτήτων
  • στην είσοδό στην αγορά εργασίας (επαγγελματικές επιλογές, σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, τεχνικές αναζήτησης εργασίας, προετοιμασία για συνέντευξη πρόσληψης, κλπ.)Ελάτε στα Εκπαιδευτήριά μας, για να συζητήσουμε μαζί θέματα που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την επαγγελματική σταδιοδρομία σας σε χώρες της Ευρώπης και των Η.Π.Α.