Τρεις βαθμίδες δημιουργούν ένα …..μέλλον!!!

Tην Πέμπτη 05  Ιουνίου  2014,τρεις διαφορετικές ειδικότητες ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να ενημερώσουν τους μαθητές,για την αξία της ομάδας και της συνέργιας.

Επιδιώκοντας να βιώσουμε την αξία της ομάδας και της συνέργιας,  η  Διεύθυνση και οι Συνεργάτες των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, την Πέμπτη  5  Ιουνίου  2014, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη,  παρουσίασαν στους μαθητές του Δημοτικού, μέσω ομαδικών μαθητικών δραστηριοτήτων, την αξία της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Τρεις διαφορετικές ειδικότητες ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να προβάλλουν τα θετικά αποτελέσματα που αποφέρουν οι συνεργασίες μέσω ομάδων. Αρχικά ο Προπονητής  Μπάσκετ κ. Χατζηκυριακίδης Λ. μίλησε για το ρόλο της πάσας, ο Φιλόλογος κ. Γαλατάς μίλησε για τη μετάβαση από τον ενικό του «εγώ» στον πληθυντικό του «εμείς» και η Οικονομολόγος κ. Βαγιωνά μίλησε για τη συνέργια που σημαίνει ότι η ολότητα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των μερών της "εν τη ενώσει η ισχύς", δίνοντας ο καθένας μ’ αυτόν τον τρόπο  τη δική του επιστημονική προσέγγιση  για τη λειτουργία των ομάδων και την ομαδικότητα.

Όλοι μαζί, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα οφέλη των ομαδικών εργασιών, παιχνιδιών και δράσεων συμβάλλουν πολλαπλά στην αναπτυξιακή διαδικασία των ατόμων και παρότρυναν τους μαθητές μας να συμβάλλουν με θετικούς ρόλους και συμπεριφορές στη συνοχή των ομάδων.

Γιατί πραγματικά μόνο Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά !!!