« Γνωριμία με τον Κόσμο των Χαρτών»

Στο Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς,ξεναγήθηκαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, την Τρίτη 21 και 28 Ιανουαρίου 2014.

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου ενημερώθηκαν μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Οι χάρτινοι καθρέφτες του κόσμου: Από τα πετρογραφήματα στους δορυφόρους»,που εικονογραφεί την ιστορία της χαρτογραφίας και των χαρτών από την αρχαιότητα μέχρι τους δορυφόρους. Mε την παροχή εξειδικευμένης γνώσης, περιηγήθηκαν στους χάρτες, με στάσεις στους πιο σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας, από τα πετρογραφήματα της νεολιθικής εποχής τους Βαβυλώνιους και τους Ίωνες φιλόσοφους, στους μεσαιωνικούς πορτολάνους, τη χαρτογραφία των Μεγάλων Ανακαλύψεων και την ψηφιακή επανάσταση των δορυφόρων και του διαδικτύου!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθοδήγησε τους μαθητές να αντιληφθούν και να γνωρίσουν καλύτερα, με απλό και κατανοητό τρόπο τους χάρτες, τα είδη και τις χρήσεις τους, καθώς και μερικά βασικά χαρακτηριστικά τους όπως είναι π.χ. ο προσανατολισμός, η κλίμακα, ο χάρτης οδηγός, τα σύμβολα.

Η παρουσίαση συνδυάζεται με εκπαιδευτικά χαρτογραφικά παιχνίδια.

Ελληνικα